استاد علی جعفری از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، به این موضوع پرداخت: «به آمدن منجی موعود، امیدواریم»
/270/260/22/
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: دنیای ما دنیای توأم با مشکلات و مصائب بسیار است؛ مشکلاتی که هر کس به صورت واضح درک می کند و می بیند. با این حال، ما قطعا به آمدن منجی، اعتقاد و باور حتمی داریم و می دانیم که روزی آن منجی عالم بشریت خواهد آمد. همه ادیان ابراهیمی تقریبا به تواتر، اعتقاد به آمدن منجی دارند؛ اگرچه اینکه ما آن روز را ببینیم یا خیر، به خدا مربوط است و سرزمینی که در اختیار ظلم و استبداد است، روزی وارثین واقعی بر آن سرزمین حکومت خواهد کرد.
وی افزود: پرسیده می شود که این امیدواری به آمدن منجی، چه فایده ای دارد و چه سودی بردند آباء ما در طول قرن های گذشته، وقتی به آمدن منجی امیدوار بودند و حضرت، ظهور ننموده اند. در پاسخ باید بگوییم صرف همین امیدو و امیدواری فایده مند و سبب تحرک خواهد بود؛ اگر امید نباشد، انسان، به جسم بدون تحرک تبدیل خواهد شد. همین امیدواری است که می گوید اگر منجی در زمان حیات ما نیامد، آیندگان ما او را خواهند دید؛ و همین سبب تحرک و سیر تکامل الی الله خواهد بود.
استاد جعفری در ادامه بیان کرد: اگر امید به راهگشایی از بین برود، انسان از زندگی ساقط می شود. اگر این باشد، دیگر چه انگیزه ای برای ادامه حیات نسل تشیع، و همه باید از زندگی دست بکشیم؛ و هر کس از مستکبرین هر تصمیمی بگیرند، باید تابع باشیم. خود امید، موجب تحرک برای جامعه و نسل آینده خواهد بود. اگرچه این موضوع، برای نسل جوان به خوبی تبیین نشده باشد؛ و یا زمینه آمدن را نتوانستیم فراهم بکنیم. باید بپذیریم که زمینه سازی نکردن از جانب ما بوده و نه از جانب خداوند متعال. بنی اسرائیل که ده ها سال منتظر ماندند و ماندند؛ اما این انتظار طولانی بنی اسرائیل برای آمدن منجی برای آن بود که خودشان زمینه را برای آمدن، فراهم نکردند؛ و الا در همان ابتدا فرج برای آنها فراهم می شد. اکنون هم همین است و ما نتوانستیم زمینه سازی ظهور حضرت را فراهم کنیم؛ از این رو مانع از جانب ماست. اما نباید ناامیدی را پی بگیریم و تبدیل به یأس بشود و سرخورده بشویم.
وی خاطرنشان کرد: حوزویان و سیستم حوزه باید در تبیین برای جوانان، بیش از پیش کوشا باشد. اگر شاهد آن هستیم که برخی از جوانان از حوزویان فاصله گرفتند، بخشی از آن قصور، متوجه خود ما است. گفتار ما با رفتار ما باید یکسان باشد. وقتی روحانیت در بالای منبر، نصیحت می کند و خودش به آن عمل نمی کند، جوان دچار تردید می شود. و می دانیم که نسل جوان امروز، عملگرا است. اگر ما با عمل نتوانیم جوان را قانع کنیم، با شعار نمی شود. کاستی هایی در حوزه وجود دارد؛ و یکی از کاستی ها یکسان نبودن بخشی از گفتار با رفتار است؛ به گونه ای که حتی برخی از جوانان ما در اصل وجود قیامت، دچار تردید شده اند.
این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، ذخیره الهی است؛ که از آن حضرت به «بقیة الله» یاد می شود. هیچ پیامبر و هیچ ولی خدایی نتوانسته است در جهان یک حکومت واحد به وجود بیاورد و همه مردم جهان در سایه یک حکومت واحد با دین و مذهب واحد باشد. تنها کسی که خواهد توانست، حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف است. اگرچه بالمجاز به علمای ربانی نیز در قرآن کریم عنوان «اولوا بقیه» ذکر شده است. اما جهانیان در طول تاریخ در انتظار بقیه الله حقیقی هستند؛ و امیدوارانه می گوییم که او خواهد آمد.