معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی:

هدف اصلی تبلیغ ایجاد توجه به خدا است

حجت الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در هشتمین گردهمایی بزرگ مبلغان مهاجر افغانستان که به مناسبت اعزام تبلیغی ماه مبارک رمضان در سالن همایش های غدیر برگزار شد، مطالبی را بیان کرد.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ابتدای سخنان خود با استناد به آیه ۱۲۲ سوره توبه «وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» اظهار داشت: هدف اصلی تبلیغ، ایجاد خداترسی و توجه به خدا است. اگر تلاش‌های ما منجر به تحقق این هدف شود، تبلیغ موفقیت‌آمیز خواهد بود. اما اگر حضور تبلیغی ما نتواند خداترسی و توجه به خدا را ایجاد کند، این به معنای عدم پیمودن مقدمات لازم و یا فقدان تفقه خواهد بود.

وی تأکید کرد: مسیر تبلیغ نیز انذار مردم است؛ انذار از مخالفت با خدای متعال و تبعیت از هوای نفس و ابزارهای آن است.

این استاد حوزه با اشاره به آیات شریفه قرآنی اظهار داشت: حوزه تعقل، تبیین، توجه و تدبر باید محور اصلی منابر تبلیغی باشد. احساسات خوب است و در قرآن هم به آن توجه شده، اما ماموریت اصلی ما کمک به مردم برای تعقل و تدبر می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد در ادامه مطالب خود به بیان روایتی از امام علی علیه السلام در خصوص پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم «وَ یُثیروا لَهُم دَفائِنَ العُقول» پرداخت و گفت: پیامبر اکرم(ص) ماموریت داشت که گنجینه های عقل را برانگیخته و انگیزه ایجاد کند تا مردم به سمت تعقل بروند. مهمترین وظیفه مبلغین، واداشتن مردم به تعقل و فراهم کردن زمینه و تسهیل آن است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در بخش دوم از سخنان خود بر ضرورت استفاده از محتوای تبلیغی متقن و مستند در فعالیت های تبلیغی اشاره کرد و اظهار داشت: فصلنامه تبلیغی در قالب «ره توشه» از جمله اقدامات معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در راستای بهره مندی مبلغان از محتوای کاربردی می باشد. این بسته محتوایی، در ذیل سه عنوان : "فصلنامه ره توشه مبلغان"، "فصلنامه تبلیغ و خانواده" و " فصلنامه تبلیغ و تقریب" منتشر می گردد و همچنین به صورت مجازی نیز در تارنمای بلاغ قابل مشاهده می باشد.

وی اعلام کرد: طرح "زندگی با آیه‌ها" از سوی شورای توسعه قرآنی و سازمان تبلیغات اسلامی در حال پیگیری است. در این طرح، ۳۰ آیه از قرآن کریم برای ۳۰ روز انتخاب شده‌اند که هر آیه از یک جز قرآن برگرفته شده است. ذیل این آیات، محتوای متعددی تولید شده که شامل سوژه‌های سخن، ارائه مباحث برای کودکان، نوجوانان و خانواده‌ها با محوریت بحث‌های شهدا می‌شود.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: شش اثر مرتبط با این طرح در تارنمای بلاغ موجود است و همه این آثار تحت عنوان آثار مرتبط با زندگی با آیه‌ها قابل دسترسی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد با تأکید بر اهمیت یادآوری حضرت ولی عصر (عج) در فعالیت های تبلیغی، اظهار داشت: یکی از ماموریت‌های اصلی ما در کنار تذکر به قیامت و معاد و خدای متعال، تذکر و توجه به حضرت ولی عصر (عج) است.

وی افزود: اگر منبر و سخنرانی‌های ما شامل یاد حضرت ولی عصر (عج) باشد، قطعاً فایده، اثر و معنویت بیشتری خواهد داشت. مرحوم حاج آقای کافی یکی از مبلغان بزرگ بود که در حوزه تذکر به حضرت ولی عصر (عج) زحمت فراوانی را کشیده است.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد در پایان تأکید کرد: اگر جان، دل و گفتارمان را به حضرت ولی عصر (عج) متصل کنیم، فعالیت های ما هم برکت پیدا می‌کند، هم ادامه و استقرار می‌یابد. باید به گونه‌ای عمل کنیم که حضرت حجت (عج) دعاگوی ما باشند و مشمول دعاهای حضرت شویم.

س, 12/14/1403 - 17:33