به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، حجت الاسلام و المسلمین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در نشست هم اندیشی فعالان فضای مجازی و هوش مصنوعی در قم به بیان تاریخچه مرکز نور پرداخت و بیان کرد: مجله رهآورد نور با همت دکتر مینایی اولین آثاری بود که در حوزه هوش مصنوعی منتشر شد. حدود ۱۸ سال پیش نرم افزار درایهالنور در مرکز نور تولید شد و ۱۴ سال پیش اولین همایش مرزکاوی هوش اسلامی در مرکز نور برگزار شد.
وی به پیشرفت حوزه هوش مصنوعی در مرکز نور پرداخت و ادامه داد: دوستان ما در مرکز نور در حال تولید با بهره گیری از مدل های زبانی بزرگ در نرم افزارهای نور هستند. در مورد هوش مصنوعی، مرکز کامپیوتری نور از سه ویژگی برخوردار است. بانک اطلاعات چند ده میلیارد کلمهای بصورت فارسی و عربی وجود دارد که واقعا بی نظیر است. زیر ساخت پژوهشی و همچنین زیر ساخت پردازشی نسبتا کم نظیر که وجود دارد شایان توجه است.
بهرامی گفت :در تلاشیم درگاهی برای دسترسی مدل های زبانی بزرگ و چت بات های مطرح دنیا در مرکز نور راه اندازی شود.
وی ادامه داد: حوزه دوم محصولاتی هست که با بهره گیری هوش مصنوعی و مدل های زبانی بزرگ چه در تولید محتوای دیجیتال و چه در پردازش مورد استفاده قرار میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی با بیان دغدغه های خود نسبت با مساله هوش مصنوعی در کشور، بیان کرد: از هوش مصنوعی کشور چه خبر؟ سازمان هوش مصنوعی و مراکز مربوطه چه کرده اند؟ آیا زیر ساخت لازم برای افق های مطرح شده را داریم و به سمت آن حرکت کرده ایم؟ این سوالی هست که ذهن بنده را مشغول کرده است و مسئولان کشوری می بایست توجه ویژه داشته باشند و پاسخ بدهند.
مدیر مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامینور به اهمیت توجه به نیروهای فنی مراکز و ادارات اشاره کرد و گفت: به نیروهای فناوری در ادارات و نهادها نباید به دید کارمند ساده نگاه شود و تعامل کرد. اعتبارات مشخصی برای ترویج و رشد این موضوع باید در نظر گرفت تا شاهد رشد حوزه فناوری های نوین باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین بهرامی به رشد چشمگیر پایگاه های علمی و پژوهشی در قم اشاره کرد و گفت: باید توجه ویژه به قم داشت که در حقیقت یک پایگاه بین المللی دارد.
وی داد: نورمگز و نورلایب دو بانک اطلاعات بین المللی هستند که ۲۴ دانشگاه اروپایی و آمریکایی از مخاطبین و مشترکین پایگاه های قم هستند.
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در پایان گفت: در قم این ظرفیت وجود دارد که مراکز علمی و استارتاپ ها بتوانند مخاطب جهانی را جذب کنند. البته نیازمند پشتیبانی نهادهایی از جمله مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات می باشد.