به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، استاد بهاءالدین قهرمانینژاد، درباره سیره امام هادی(ع) و چگونگی حفظ ارتباط ایشان با شیعیان و دوستداران اهلبیت(ع)، اظهار کرد: دوران زندگانی امام دهم، با سفاکترین و خونریزترین سلاطین عباسی معاصر بود. تنها در زمان متوکل عباسی در تاریخ آمده است که تعداد زیادی از میان سادات به شهادت رسیدند و بزرگترین جنایت هم در زمان این فرد رخ داد که همانا دستور تخریب حرم سیدالشهدا(ع) بود و اتفاقی عجیب در تاریخ شیعه محسوب میشود. همچنین در دوران خلافت این فرد، انحرافات متعدد عقیدتی و ظهور فرقه غالیان را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: مسئله دیگر این است که در دوران حیات و امامت حضرت هادی(ع)، کنترل دستگاه خلافت بر ایشان و فرزندشان بسیار زیاد شده بود به نحوی که در دوران امامت هیچیک از ائمه چنین مراقبتی مشاهده نمیشود. خلیفه عباسی ایشان را در یک محله نظامی مستقر کردند و تحتالحفظ در سامرا نگه داشتند. فرزندشان امام حسن(ع) نیز که به عسکری ملقب هستند تحت مراقبت شدیدتری قرار داشتند چراکه خلفای عباسی میخواستند از تولد حضرت مهدی(ع) جلوگیری کنند.
قهرمانینژاد درباره سیره و روش امام هادی(ع) در حفظ ارتباط با شیعیان و روابط اجتماعی، گفت: از جمله سازوکارهای حضرت برای حفظ و ایجاد ارتباط با شیعیان میتوان به توسعه سازمان وکالت و نمایندگان ائمه(ع) که در دوران ائمه پیش از ایشان هم وجود داشته اشاره کرد که در دوران حضرت هادی(ع) به اوج خود رسید و در رأس این وکلا و نمایندگان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) قرار دارد که در ایران مشغول خدمت به شیعیان بود و آنگونه که گسترش تشیع در ایران بسیار زیاد مرهون تلاشهای امام هادی(ع) و نماینده ایشان، حضرت عبدالعظیم است.
وی با اشاره به تلاش امام هادی(ع) برای شناساندن معارف کامل اهلبیت(ع) به علاقهمندان در آن دوران خفقان و سختگیریهای هر روزه و محبوس بودن ایشان در منزل، افزود: یکی از مهمترین جنبههای زندگی حضرت هادی(ع) تلاشهای ایشان در تبیین معارف عالی شیعه و توسعه آن در سطح جامعه در قالب ادعیهای است که به زیارت جامعه معروف است که این زیارت، یک دوره کامل امامشناسی است که در کنار معرفی و تبیین ویژگیها و منش ائمه اطهار(ع)، نکات مهم اعتقادی و کلامی را در این زیارتنامه بیان کردهاند.
/260/12/