استاد میرمحمدی مطرح کرد؛

غفلت از تحول‌گرایی یعنی منزوی شدن

 در نخستین روزهای فعالیت ادارات در سال ۱۴۰۴، نشست صمیمی رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه با کارکنان این مرکز به صورت حضوری در ستاد و برخط در مراکز استانی سراسر کشور برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدجمال‌الدین میرمحمدی رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه در ابتدای این نشست ضمن تبریک سال جدید به آیه ۵ سوره حج که می فرماید: «وَتَرَی الْأَرْضَ هَامِدَةً فَإِذَا أَنْزَلْنَا عَلَیْهَا الْمَاءَ اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ وَأَنْبَتَتْ مِنْ کُلِّ زَوْجٍ بَهِیجٍ» اشاره کرد و گفت: تجدد طبیعت و شروع بهار فرصتی است که باور خودمان را نسبت به قدرت خداوند قوی‌تر نماییم و بدانیم که «ذَٰلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ یُحْیِی الْمَوْتَیٰ وَأَنَّهُ عَلَیٰ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ» اوست همچنان که زمین مرده را زنده می کند، مردگان را نیز زنده می کند.

وی در ادامه با اشاره به نام گذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به عنوان سال «سرمایه گذاری برای تولید» ابراز امیدواری کرد که ان شاءالله سال جدید برای کشورمان سالی توأم با رشد و تعالی در عرصه اقتصادی شود. ایشان افزود: بیشتر سرمایه و نقدینگی در اختیار مردم است و اگر واقعا مقدمات سرمایه گذاری برای تولید را دولت فراهم کند، شاهد رشد و شکوفایی در اقتصاد خواهیم بود.

رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه به اهمیت موضوع امامت و ولایت به ‌عنوان رکن اساسی اسلام و رمز موفقیت جامعه اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: تاریخ اسلام نشان داد که پیروی از ولایت همواره سبب شکوفایی و پیشرفت بوده، در حالی‌ که عدم تبعیت از پیامبر و امامان معصوم علیهم السلام و اولی‌الامر موجب شکست‌ها و بحران‌های مختلف شده است.

میرمحمدی در ادامه نمونه هایی از مخالفت‌ها با پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) و امیرالمؤمنین(علیه السلام) ذکر نمود و بیان داشت: از همان ابتدا برخی مخالفت ها آغاز شد و در دوران امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به شکل جنگ‌هایی ادامه یافت و این مخالفت‌ها اغلب با بهره‌گیری از فریب و فشار روانی باعث سردرگمی مردم شده و آن‌ها را از حقیقت دور نگه داشت تا جایی که در واقعه عاشورا ۳۰ هزار نفر در برابر ۷۲ نفر از یاران امام حسین (ع) صف‌آرایی کردند در حالی که بسیاری از این مخالفان پیشینه‌ای مذهبی داشته و در عبادت شهره بوده اند، اما هنگام تبعیت از ولی خدا، مسیر دیگری را انتخاب کردند.

رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه به جمله مشهور شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد که گفته بود: «والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت بخیری، رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد» و افزود: شهید سلیمانی در جای دیگری می گوید «مقام معظم رهبری را مظلوم و تنها می‌ بینم» و این جمله مسئولیت افراد را در حمایت از ولی‌فقیه سنگین‌تر می‌کند.

میرمحمدی به بیانات شهید سید حسن نصرالله در دیدار با مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی درباره مفهوم واقعی اطاعت از ولی‌فقیه اشاره کرد که در آن دیدار، اطاعت حقیقی حتی در جایی است که تنها احتمال عمل مطابق نظر ولی‌فقیه وجود دارد و این امر نشان‌دهنده اهمیت تبعیت بی‌چون‌وچرا از ولایت فقیه در تصمیمات مهم است.

رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه بر لزوم بازخوانی رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پیرامون وظایف حوزه‌های علمیه تأکید کرد و بیان داشت: مسئولان حوزه‌ها باید رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) را درباره این نهادها دقیقاً مورد توجه قرار داده و برابر آن در مسیر اصلاح مشکلات موجود گام بردارند.

میرمحمدی در ادامه بر ضرورت داشتن روحیه تحول‌گرایی تأکید کرد و گفت: اهمیت تحول به میزانی است که غفلت از آن به منزوی شدن یا از بین رفتن مجموعه ها منجر خواهد شد. مسئولان در هر حوزه‌ای باید به این رویکرد توجه کنند تا بتوانند تغییرات لازم را در جهت رشد و پیشرفت کشور و جامعه اسلامی رقم بزنند. الحمدلله در برنامه ۱۴۰۴ مرکز خدمات حداقل ۴۳ برنامه تحولی مدنظر قرار گرفته است.

رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه در بخش پایانی سخنان خود به اجرای بیش از ۸۵ درصد موضوعات مطرح شده در ابتدای سال گذشته اشاره کرد و گفت: برخی موضوعات از جمله برنامه ریزی برای هجرت روحانیون به مناطق محروم، توجه بیشتر به حفظ قرآن کریم، توانمندسازی مولد کار و ثروت، تقویت فعالیت های رابطین قرارگاه جهادی، تثبیت مسکن برای طلاب معیل و سرمایه گذاری برای مسکن طلاب مجرد، افزایش سقف و تنفس وام ها، تکریم ایتام و توسعه خدمات الکترونیک دارای اهمیت مضاعف است و درسال جدید بایستی اقدامات توسعه ای متناسب انجام شود.

د, 01/18/1404 - 22:30