استاد رحیمی نژآد مطرح کرد؛

رابطه و نسبت انقلاب اسلامی ایران با حکومت امام زمان (عج)

هر چند اصل حرکت انقلاب اسلامی برای پیاده شدن اسلام بوده و است، اما امر به دستان الهی امام زمان علیه السلام  صورت می گیرد؛ ولی چون وظیفه منتظرین ایجاد زمینه است و خاصیت انقلاب اسلامی هم همین ایجاد زمینه داخلی و خارجی برای ظهور است، پس بین ظهور و حکومت حضرت مهدی علیه السلام و انقلاب اسلامی ایران، رابطه خاصی وجود دارد.

 

استاد علیرضارحیمی نژاد از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید در موضوع «رابطه و نسبت انقلاب اسلامی ایران با حکومت امام زمان علیه السلام» به گفتگو پرداخت.

 

این استاد حوزه و دانشگاه در ابتدای گفتگو به عنوان مقدمه خاطرنشان کرد: مشیّت الهی بر این تعلق گرفته است که خداوند موجودی به نام انسان بیافریند و او را در زمین جانشین خودش قرار دهد. «وَ إِذْ قالَ رَبُّكَ لِلْمَلائِكَةِ إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَة ...» (بقره: 30)   فلسفه و علت این آفرینش را عبادت معرفی کرده است. «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ» (ذاریات: 56)

 

استاد رحیمی نژاد در ادامه بیان کرد: باید دقت داشته باشیم که زمینه عبادت، طبق حدیثی که در ذیل همین آیه بیان شده است، «شناخت» خداوند و عرفان نسبت به خداوند است و در سایه این شناخت انسان به اسرار نظام هستی او در مسیر تکامل قرار می گیرد و در سایه این تکامل به هدف انسانیت که قرب الهی و رسیدن به توحید باشد، می رسد. نتیجه این تکامل در زندگی دنیا، حیات طیبه و زندگی پاکی است که قرآن آن را به بندگان خودش وعده داده است. «مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُون» (نحل: 97) از مرد و زن، هر كس كار شايسته انجام دهد در حالى كه مؤمن است، مسلماً او را به زندگى پاك و پاكيزه‏اى زنده مى‏ داريم و پاداششان را بر پايه بهترين عملى كه همواره انجام مى‏ داده‏ اند، مى‏ دهيم.

 

وی افزود: به گواه تاریخ در دوران رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم جهت گیری اسلامی حاکم بود. خداوند متعال پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را برای چنین حرکت عظیم تمدنی آماده کرده بود. در طول 23 سال با وجود همه موانع و مشکلات تا امروز تاریخ را به جلو رانده است و به یک نتیجه ای رسانده است.

 

این استاد دانشگاه و مسئول دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری حفظه الله در دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: اسلام با تشکیل حکومت در مدینه و تشکیل جامعه مدنی نبوی ثابت کرد که اسلام فقط در پی نصیحت کردن مانند مسیحیت نیست. اسلام می خواهد احکام الهی و حقایق را در جامعه محقق کند.

 

وی اضافه نمود: هر حکومتی اگر بخواهد به بقای خودش ادامه بدهد، ضرورت دارد که بر اساس مبانی خودش و بر اساس جهان بینی و ایدئولوژی خودش فرهنگ سازی، جامعه سازی و به طور کلی تمدن سازی کند.

 

استاد رحیمی نژاد افزود: باید برای تمدن سازی دست به تولید علم در همه زمینه ها بزند. مقام معظم رهبری فرآیند ایجاد تمدن سازی نوین اسلامی را اینگونه بیان می کند: اگر می خواهید به این تمدن برسیم باید مراحلی را طی کنیم؛ نه اینکه در یک مرحله همانجا بمانیم؛ باید مراحلی را طی کنیم و برای رسیدن و گذر از مراحل تا مرحله آخر بی وقفه و بدون توقف زحمت بسیار فراوانی بکشیم.

 

مرحله اول انقلاب اسلامی است که ساختمان پوسیده و بنیان رژیم استبدادی آن از بین رفت و انقلاب اسلامی شکل گرفت.

مرحله دوم نظام اسلامی است یعنی نظامی که با ارزش های اسلامی همراه است؛ یعنی منبع قانون گذاری و ملاک اجرا و ارکان تصمیم گیری اش در کشور بر اساس اسلام باشد که ارکان حکومت سه قوه با توجه به قانون اساسی اسلامی چیده شده است.

مرحله سوم: دولت اسلامی است یعنی دستگاه حاکم در عمل خودش در سازماندهی خودش و در چگونگی رفتار خودش به طور کامل اسلامی عمل کند.

مرحله چهارم جامعه و کشور اسلامی است. یعنی جامعه ای که در آن آرمان های اسلامی و اهداف اسلامی آرزوهای بزرگی که اسلام برای بشریت تسلیم کرده، تحقق پیدا کند.

مرحله پنجم امت اسلامی است که همان فراگیر شدن فرهنگ اسلامی و فضای عمومی بشر است که تمدن نوین اسلامی از دل این مراحل بیرون می آید.

 

وی افزود: حال می خواهیم این مطلب را مقدمه ورود برای ارتباط و نسبت این انقلاب با انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام کنیم و در این رابطه بحثی داشته باشیم.

 

استاد رحیمی نژاد در ادامه به مسأله ای قابل توجه اشاره نمود: برخی معتقدند که امام مهدی علیه السلام با معجزه تمام جهان را تسلیم خود می کند و دیگر نیازی به زحمت دیگران نیست. مردم بنشینند در خانه؛ مانند قوم حضرت موسی علیه السلام که به فلسطین کنونی رسیدند و گفتند تو و پروردگارت بروید بجنگید و این جبار را بیرون کنید؛ به همین خاطر دچار سرگردانی ها شدند و این سرگردانی سال های سال برایشان ایجاد شد. بنابراین کسی که این اعتقاد را دارد، سخت در اشتباه است می گویند جنگی نخواهد شد و حتی قطره خونی نخواهد ریخت. این اشخاص حتما نسبت به اتفاقات زمان ظهور اطلاعات کامل و کافی ندارند.

 

وی اضافه نمود: یک نفر در محضر امام باقر علیه السلام همین مطلب را گفت؛ حضرت فرمودند: اینچنین نیست؛ اگر بنا بود که کارها با معجزه و به صورت غیر طبیعی حل بشود، مردم از این طریق در لوای دین در بیایند، هر آینه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم این عمل را انجام می دادند و با معجزه تمام بشریت را تحت لوای دین قرار می دادند.

 

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم با جنگ ها و مبارزات بسیار فراوان، مصیبت ها و سختی ها و کوشش های فراوان کارشان را پیش بردند. پس دعوت، قیام جهانی و فراگیر امام موعود علیه السلام، نیاز به تلاش و مجاهدت دارد و ما باید این تلاش ها، زحمت ها و کوشش ها را داشته باشیم تا زمینه ها و شرایط را فراهم کنیم؛ چون این قیام امام زمان علیه السلام به ایجاد زمینه های مختلف نیاز دارد. این زمینه ها باید ایجاد بشود تا ظهور صورت بگیرد.

 

وی افزود: حضرت امام خمینی رحمت الله علیه، انقلاب اسلامی ایران را مقدمه ظهور حضرت مهدی علیه السلام می دانند. ایشان می فرماید: امیدواریم که این انقلاب یک انقلاب جهانی بشود و مقدمه برای ظهور حضرت بقیة الله ارواحنا له الفداء باشد بنیانگذار انقلاب اسلامی می فرماید: انقلاب مردم ایران نقطه شروع انقلاب جهانی اسلام به پرچمداری حضرت حجت علیه السلام است.

 

استاد رحیمی نژاد در ادامه بیان کرد: مقام معظم رهبری می فرماید: ما باید بدانیم که ظهور ولی عصر صلوات الله علیه همان طور که با انقلاب ما یک قدم نزدیک تر شده، با همین انقلاب ما باز هم می تواند نزدیک تر بشود.

 

وی اضافه نمود: شما زمانی که به منابع روایی شیعه و سنی مراجعه می کنید، تمام منابع روایی شیعه و سنی اتفاق نظر دارند که ظهور امام زمان علیه السلام پس از نهضتی به وقوع خواهد پیوست که زمینه ساز ظهور حضرت علیه السلام است. در این نهضت سپاهیانی از ایران آماده کننده مقدمه حاکمیت انسان کامل معصوم می شوند. دو شخصیت برجسته ایرانی، یعنی سید خراسانی و یاورش شعیب بن صالح در احادیث جلوه خاصی دارند و نقش قابل توجهی در این قیام ها ایفا می کنند.

 

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه به بیان روایتی از امام باقر علیه السلام اشاره نمود؛ امام باقر علیه السلام می فرماید: (گویا می بینم گروهی از مشرق زمین خروج کرده اند و طالب حق هستند؛ اما آنها را اجابت نکنند؛ مجددا بر خواسته هایشان تأکید می کنند؛ اما مخالفان نمی پذیرند؛ وقتی چنین می شود، شمشیرها را به دوش کشیده، در مقابل دشمن می ایستند؛ آنگاه پاسخ مثبت بگیرند؛ اما این بار خودشان نپذیرند؛ تا آنکه همه قیام کنند و درفش هدایت را جز به دست توانای صاحبش نسپارند.) که صاحب این درفش همان امام مهدی علیه السلام باشد.

«ني، الغيبة للنعماني ابْنُ عُقْدَةَ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ أَبِيهِ‏ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ عُمَرَ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ مُوسَى عَنْ مَعْمَرِ بْنِ يَحْيَى بْنِ سَامٍ عَنْ أَبِي خَالِدٍ الْكَابُلِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلَامُ أَنَّهُ قَالَ‏ كَأَنِّي بِقَوْمٍ قَدْ خَرَجُوا بِالْمَشْرِقِ يَطْلُبُونَ الْحَقَّ فَلَا يُعْطَوْنَهُ ثُمَّ يَطْلُبُونَهُ فَلَا يُعْطَوْنَهُ فَإِذَا رَأَوْا ذَلِكَ وَضَعُوا سُيُوفَهُمْ عَلَى عَوَاتِقِهِمْ فَيُعْطَوْنَ مَا سَأَلُوا فَلَا يَقْبَلُونَهُ حَتَّى يَقُومُوا وَ لَا يَدْفَعُونَهَا إِلَّا إِلَى صَاحِبِكُمْ قَتْلَاهُمْ شُهَدَاءُ أَمَا إِنِّي لَوْ أَدْرَكْتُ ذَلِكَ لَأَبْقَيْتُ نَفْسِي لِصَاحِبِ هَذَا الْأَمْرِ.» (بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج ‏52، ص: 243)

 

وی در ادامه به روایتی دیگر از امیرالمؤمنین صلوات الله علیه اشاره نمود:

«ني، الغيبة للنعماني عَلِيُّ بْنُ أَحْمَدَ عَنْ عُبَيْدِ اللَّهِ بْنِ مُوسَى عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ الْمُبَارَكِ عَنْ أَبِي إِسْحَاقَ الْهَمْدَانِيِّ عَنِ الْحَارِثِ عَنْ عَلِيٍّ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ‏ الْمَهْدِيُّ أَقْبَلُ جَعْدٌ بِخَدِّهِ خَالٌ يَكُونُ مَبْدَؤُهُ مِنْ قِبَلِ الْمَشْرِقِ وَ إِذَا كَانَ ذَلِكَ خَرَجَ السُّفْيَانِيُّ فَيَمْلِكُ قَدْرَ حَمْلِ امْرَأَةٍ تِسْعَةَ أَشْهُرٍ يَخْرُجُ بِالشَّامِ فَيَنْقَادُ لَهُ أَهْلُ الشَّامِ إِلَّا طَوَائِفَ مِنَ الْمُقِيمِينَ عَلَى الْحَقِّ يَعْصِمُهُمُ اللَّهُ مِنَ الْخُرُوجِ مَعَهُ وَ يَأْتِي الْمَدِينَةَ بِجَيْشٍ جَرَّارٍ حَتَّى إِذَا انْتَهَى إِلَى بَيْدَاءِ الْمَدِينَةِ خَسَفَ اللَّهُ بِهِ وَ ذَلِكَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي كِتَابِهِ‏ «وَ لَوْ تَرى‏ إِذْ فَزِعُوا فَلا فَوْتَ وَ أُخِذُوا مِنْ مَكانٍ قَرِيبٍ‏.»                         (بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏52، ص: 252)

 

استاد علیرضا رحیمی نژاد خاطرنشان کرد: آغاز کار امام عصر علیه السلام از مشرق است؛ زمانی که این امر پیش آید، سفیانی خروج می کند؛ این حدیث صراحت دارد که آغاز نهضت حضرت از مشرق است؛ از طرفی روایات و احادیث دیگری داریم که ظهور از مکه مکرمه صورت می گیرد.

 

وی اضافه نمود: نتیجه این می شود که اول یک سری مقدماتی برای نهضت جهانی مهدی علیه السلام ایجاد می شود. مقدمه این قیام جهانی از مشرق است؛ انقلاب اسلامی زمینه ساز قیام حضرت صاحب الامر خواهد بود.

 

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: هر چند اصل حرکت انقلاب اسلامی برای پیاده شدن اسلام بوده و است، اما امر به دستان الهی امام زمان علیه السلام  صورت می گیرد؛ ولی چون وظیفه منتظرین ایجاد زمینه است و خاصیت انقلاب اسلامی هم همین ایجاد زمینه داخلی و خارجی برای ظهور است، پس بین ظهور و حکومت حضرت مهدی علیه السلام و انقلاب اسلامی ایران، رابطه خاصی وجود دارد.

 

وی افزود: اشتراکات بسیار فراوانی بین انقلاب اسلامی و انقلاب جهانی حضرت علیه السلام وجود دارد؛ انقلاب اسلامی ایران، جریانِ فراهم کردن شرایط و زمینه سازی ظهور را باید در مرحله عمل پیاده کند تا بشریت به حیات طیبه و سعادت حقیقی هم این جهانی و هم در عوالمی دیگر برسد؛ ان شاءالله!

 

استاد رحیمی نژاد خاطرنشان کرد: امیدواریم که روز به روز بر آمادگی این ظهور افزوده بشود و ما شاهد طلوع خورشید عظمای ولایت ارواحنا له الفداء که از آرمان های بزرگ انقلاب اسلامی ایران است، باشیم.

/270/260/20/

 

 

ج, 08/09/1399 - 10:44