استاد مدنی بجستانی مطرح کرد؛

نا گسسته از روحانیت و حوزه ها

تنها کسانی راه را از بیراهه می توانند بشناسند و ارزش را از بی ارزش تمایز بدهند که ارزش شناس و معیار شناس و معیاردان باشد و این امکان ندارد مگر آنکه خود این شخص این ارزش ها را بشناسد یا راهنمایانی داشته باشد که این ارزش ها را به او بشناسانند.

 

به مناسبت سیزده دی ماه، سالگرد شهادت سردارِ دلها حاج قاسم سلیمانی استاد سید محمدرضا مدنی بجستانی از اساتید حوزه علمیه قم با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به گفتگو پرداخت.

 

این استاد سطوح عالی در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: امروز که سالگرد شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی، رئیسِ رزمندگان و صلح بانان واقعی بدون مرز و ریاست نهاد انسانی و دارای انگیزه های بزرگ انسانی است، به اندوه دیگری قرین شد و آن رحلت و فقدان حضرت آیت الله مصباح یزدی رحمت الله علیه است.

 

وی در ادامه بیان کرد: درباره شخصیت حاج قاسم سلیمانی، به خصوص در سال اخیر صحبت ها کردند و کتاب ها نوشتند؛ اما آنچه که باعث ماندگاری شخصیت حاج قاسم و تبدیل شدن ایشان در ابعاد مختلف به یک انسان نظامی کارکشته متدیّن هست و باعث می شود تا ایشان الگویی باشند برای نیروهای انقلابی و نیروهایی که دغدغه حفظ نظام و ارزش های نظام اسلامی را دارند چند نکته است.

 

استاد مدنی بجستانی خاطرنشان کرد: اولین نکته ای که باید به آن توجه داشت، اعتقاد راسخ حاج قاسم به ارزش ها است. قبل از پرداختن به این نکته به عنوان مقدمه باید دانست، شیطان همان طور که در قرآن کریم داریم دشمن قسم خورده همه انسان ها است، در بسیاری از صحنه های زندگی به دنبال عوض کردن و جا زدن و تقلب کردنِ غیر ارزش ها به ارزش ها و جا زدنِ سیاهی ها بجای سفیدی ها است.

 

وی افزود: تنها کسانی راه را از بیراهه می توانند بشناسند و ارزش را از بی ارزش تمایز بدهند که ارزش شناس و معیار شناس و معیاردان باشد و این امکان ندارد مگر آنکه خود این شخص این ارزش ها را بشناسد یا راهنمایانی داشته باشد که این ارزش ها را به او بشناسانند.

 

این استاد حوزه علمیه قم اضافه نمود: البته هیچ کس به خودی خود ارزش شناس نمی شود، مگر اینکه در پیش کسی شاگردی کرده باشد که ارزش ها را می شناسد و علائم جنس تقلبی را از جنس واقعی به انسان یاد بدهد. حاج قاسم هم ارزش شناس بود و هم اعتقاد راسخ به ارزش ها داشت.

 

وی در ادامه بیان کرد: یکی از ارزش هایی که همه به دنبال آن هستند، اما حاج قاسم به نوع دیگری آن را جستجو می کرد، «شهادت» بود. بسیار هستند کسانی که آرزویشان را بر زبان می آورند و به واسطه لفظ بیان می کنند، اما به دنبال شهادت نیستند؛ اما حاج قاسم به دنبال مرگ سرخ خود در وسط میدان و در جایگاه مختلف آن را دنبال می کرد. اینگونه نبود که پشت میز خود و تریبون ها باشد و داد از شهادت سر بدهد و فقط از ارزش ها سخن بگوید بلکه جبهه به جبهه و سنگر به سنگر از جبهه های ایران گرفته تا جبهه های لبنان و شام به دنبال حفظ ارزش ها بود.

 

استاد سید محمدرضا بجستانی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که حاج قاسم را از بقیه متمایز می کند، تطابق مقام حرف و عمل حاج قاسم بود. در پشت تریبون سخن گفتن از شهادت راحت است، اما اینکه جان خود را کفِ دست بگیرد و در میدان های مختلف پی به دست آوردن آن باشد، چیزی است که نشان از تطابق کلام با عمل ایشان دارد.

 

وی افزود: نکته دیگری که می توان درباره این شهید والامقام بیان نمود، دست خط اصیل و نقشه راهی است که حضرت امام رضوان الله تعالی علیه برای همه ما به یادگار گذاشتند. این سرباز ولایت هیچ گاه از این خط اصلی و این نقشه سرپیچی نکرد و هیچ گاه از این فکر انحراف پیدا نکرد بلکه حاج قاسمی که به عنوان یک نیروی کادر وارد سپاه شد با همان فکر اصیلی که به  آن لبیک گفته بود با همان فکر زندگی کرد.

 

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: وقتی حضرت امام رضوان الله علیه از منع حضور نظامیان در سِمت های سیاسی صحبت کرد، حاج قاسم هم وارد سیاست نشد و هیچ گاه برای رسیدن به مقام های سیاسی تلاش ننمود؛ با اینکه با توجه به افتخار آفرینی هایی که داشت این راه برای او باز بود.

 

وی اضافه نمود: این همان فکر اصیل امام بود که اقدام نیروهای نظامی برای ورود به عرصه سیاسی، شکست آنها است و منع شرعی فرمود و فرمود: شرعا جایز نیست. نه تنها حاج قاسم اهل سیاست نبود و سیاست ورزی هم نکرد بلکه از هیچ یک از این گروه های سیاسی طرفداری هم ننمود.

 

استاد مدنی خاطرنشان کرد: امروز هیچ یک از گروه های سیاسی نمی تواند حاج قاسم را به نفع خود مصادره کند و بگوید که او اصلاح طلب بود یا اصول گرا بود. یا جزء جبهه فلان یا جزء توده بهمان یا حزب فلان بود. هیچ کدام نمی توانند این بحث را داشته باشند، چون حاج قاسم را فقط در خط فکری امام می شود جای داد.

 

وی افزود: هیچ گاه نه له یا علیه یک حزب خاص صحبت ننمود و به این وصیت امام عمل نمود، آنجا که وصیت فرمود: نیروهای نظامی در هیچ یک از گروه های سیاسی وارد نشوند.

 

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: حاج قاسم سلیمانی هیچگاه از روحانیت جدا نشد. اگر چه حاج قاسم با آن همه ایثارگری هایی که داشت و بزرگی و مقامات نظامی که داشت هیچ گاه خود را از روحانیت جدا و بالاتر نمی دید و با خود نمی گفت که ما دیگر به این فکرها نیاز نداریم و خودمان به اندازه کافی شاگردی کردیم.

 

وی اضافه نمود: این شهید عزیز ما در وصیت خود ذکر کرده بود که یکی از رفقایش که طلبه بوده است، او را به خاک بسپارد. این همان فکر امام است که به نیروهای نظامی سفارش می نمودند که شما را از روحانیت که غمخوار شما هستند، جدا نکنند و مبادا که شما از روحانیت فاصله بگیرید و خدای ناخواسته افراد شروری که در این زمینه در کمین هستند، به موفقیت برسند.

 

استاد سید محمدرضا مدنی بجستانی در ادامه خاطرنشان کرد: نکته دیگری که از حاج قاسم سلیمانی می توان گفت، آن است که حاج قاسم اسطوره ای بود که مثل یک شهروند زندگی می کرد.

 

وی افزود: متأسفانه حالا با سیاست های محافظه کارانه ای که داریم یا مشکلاتی که در اوایل انقلاب منافقین برای کشور به وجود آوردند بین افراد و مقامات، فاصله ایجاد شده است اما ایشان اسطوره ای است که مانند یک شهروند عادی زندگی کرد و با مردم مخلوط بود و در جمع مردم حضور می یافت؛ اگر چه به لحاظ نظامی و به لحاظ اجتماعی جایگاه والایی داشت.

 

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم اضافه نمود: نکته دیگری که شخصیت حاج قاسم را ممتاز می کند، دین محوری او است. شما به سخنرانی های او دقت کنید! بارها تصریح کرده است که من با علمای شیعه مکاتبات دارم و نه تنها من از آنها تبعیت می کنم بلکه دنبال تبعیت مردم از آنها هستم؛ اگر در زمانی شعار رضاخانی این اندیشه را گسترش می داد که دین از سیاست جدا است، حاج قاسم بطلان این اندیشه را در عمل نشان داد.

 

وی در ادامه بیان کرد: امتیاز دیگری که می توان برای ایشان شمرد، ولایت مداری ایشان بود. ما تذکرات مستقیم و غیر مستقیم رهبری را به افراد مختلف می بینیم و می شنویم، اما متأسفانه رعایت نمی کنند و توجیه می کنند و بر خلاف آن عمل می کنند؛ اما حاج قاسم چیزی را غیر از ولایت مداری نمی دید؛ این جمله معروف اوست که افراد می آیند و می روند اما چیزی که مهم است، اتصال ما به ولایت است.

 

استاد مدنی بجستانی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که برای همه نیروهای انقلابی الگو است، این است که ایشان به دنبال حجت شرعی در کارهایش بود و به این تصریح می کرد که من اگر فلان عمل را انجام بدهم، چون حجت شرعی برای او پیدا کردم، انجام می دهم. و به دنبال حجت شرعی بود متأسفانه ما در این مورد  کمیتمان می لنگد، حجت شرعی را می فهمیم ولی بر خلاف آن عمل می کنیم.

«أعاذنا الله من شرور انفسنا و سیئات أعمالنا»

 

وی اضافه نمود: شخصیتی که این موارد را داشته باشد، قطعا یک الگو است، تطابق حرف، عمل و سایر ویژگی های ایشان در متن زندگی حاج قاسم نمودِ عینی دارد. این نیست که حرفی زده باشد و بر خلاف آنها عمل کرده باشد. وقتی برای آزاد سازی سوریه، لبنان یا عراق دستور آمد، ایشان به همراه کسانی که به دنبال انگیزه های والای انسانی بودند، در عمل این دستور را پیاده نمودند و ولایت مداری خود را اثبات کردند.

 

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: درخت هایی که او کاشته است، به ثمر رسیده است؛ البته حاج قاسم، خود، از ثمرات تفکر بزرگ و والای امام خمینی رضوان الله تعالی علیه است. ان شاء الله شاهد ظهور حضرت حجت علیه السلام به عنوان یکی از ثمرات ناب اندیشه امام راحل و سردار سلیمانی شویم و از وجود حضور حضرت بهره مند گردیم.

 

استاد سید محمدرضا مدنی بجستانی خاطرنشان کرد: بار دیگر به روح بزرگ حاج قاسم سلیمانی و حضرت آیت الله مصباح یزدی و بقیه کسانی که به این انقلاب و اسلام، خدمتگزاری کردند، درود می فرستیم و بر فقدان آنها تأسف می خوریم و امید داریم که خدای متعال ما را شرمنده آن بزرگواران قرار ندهد.

/270/260/20/

ش, 10/13/1399 - 17:00