به مناسبت فرا رسیدن شهر الله رمضان الکریم، استاد سید محمد موسوی حجازی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به این موضوع پرداخت: «بیایید به عیادت روح مان برویم»
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: قرار شد در ماه رمضان به عیادت و درمان یک بیمار برویم: روح مان که از گناه ها و غفلت ها بیمار شده است؛ چنان که گفته شد قدم اول "گناه شناسی" بود، یعنی این که دقت کنیم بیشتر مرتکب چه معاصی می شویم، درباره زشتی های آن گناهان بخوانیم و بدانیم، و در نهایت با شناختنِ باطنِ زشت گناهان، جدی تر استغفار کرده و راحت تر آنها را ترک کنیم.
گام دوم:نعمت هایت را بشناس!
استاد موسوی حجازی خاطرنشان کرد: وقتی جسم مان بیمار می شود، چگونه درمانش می کنیم؟ هر درمانی از دو بخش اصلی تشکیل می شود: مداوای از بیرون، و درمان از درون. در مداوای بیرونی، داروها، غذاها، خوراکی ها، سبزیجات و ... کمک می کنند تا بیماری درمان شود. در مداوای درونی هم بدن انسان با کمک درمان های بیرونی، خود را بازسازی می کند، سیستم دفاعی و ایمنی بدن به کار می افتد و در نهایت جسمِ مریض بهبود می یابد.
وی افزود: در بهبود حال روحی و رشد دادنِ روح نیز باید از دوبال نعمت های درونی و بیرونی بهره برد. نعمت های درونی همچون قدرت های جسمانی و حرکتی، قوای پنجگانه، توانایی تفکر و اندیشیدن، فرصت انتخاب کردن، قدرت سخنوری و ...؛ نعمت های بیرونی مانند ثروت،تحصیلات،موقعیت اجتماعی،ارتباط های فامیلی و کاری و.... مجموعه این نعمت ها اگر در راهی صحیح و مسیری درست استفاده شود، به انسان کمک می کند که باطنی بالنده و رو به رشد داشته باشد. در مقابل اسراف در این نعمت ها یا سوء استفاده و حتی عدم استفاده از آنها،سبب می شود جان و روحمان بیمار شود و چه بسا به مرگ روحی منجر شود.
این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: البته طبیعی است که خداوند به حکمت الهیه و مصلحت رحمانیه و رحیمیه اش، به همه انسان ها یکسان از همه نعمت ها نداده است؛ اما مهم آن استکه آن پروردگار عالم مهربان، به همان اندازه که نعمت داده، تکلیف نموده،حساب و کتاب خواهد کرد.
وی اضافه نمود: در این میانه اما یک نعمت بسیار بسیار مهم است و متأسفانه بیشتر ما نه تنها از این نعمت درست استفاده نمی کنیم، بلکه به معنای واقعی آن را هدر می دهیم و زمانی بیدار می شویم و به خود می آییم که جز حسرت چیزی برای مان باقی نمانده است. آن نعمت، "نعمت حیات و سرمایه عمر و زندگی کردن" است.
استاد سید محمد موسوی حجازی خاطرنشان کرد: امیرمومنان سلام الله علیه در جمله ای کوتاه، اقیانوسی از معرفت و حکمت را به بشریت هدیه کرده است؛ آنجا که فرموده است: "الفُرَص تمرّ مرّ السحاب فانتهزوا فرص الخیر"؛ فرصت ها همچون ابر از آسمان زندگی می گذرد. اینک فرصت هایِ خیر و نیکویی که برای تان پیش می آید را غنیمت شمرده و استفاده کنید.
وی افزود: وَه که چه تشبیه دقیقی!! دیده اید ابرها چگونه در آسمانحرکت می کنند؟ وقتی به آسمان نگاه می اندازیم،احساس می کنیم که ابرها ثابت و بی حرکتند، اما کمی بعد و در یک غفلت کوتاه ما،با نگاه بعدی می بینیم که آن تکه ابر چقدر جابجا شده است. عمر و زندگانی انسان در دنیا نیز دقیقا شبیه ابر است و آسمان. اول احساس می کنی فرصت (تکه ابری که در آسمان زندگی ات است) همیشه هست و هست، اما ناگهان به خودت می آیی و می بینی ای وای، الآن است که ابر فرصتت از گوشه آسمان زندگانی ات بیرون برود و تو هنوز هیچ کاری نکردی،و خلاصه خیلی زود، دیر می شود.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: علی علیه السلام فرمود آماده باش تا اگر فرصت خیری در زندگی ات پدید آمد، زود و خوب آن را بچسبی و از آن بهره ببری، و چه فرصتی در زندگی ما عالی تر از ماه مبارک رمضان؟ چه موقعیتی بهتر از شهر الله؟ چه زمانی نیکوتر از بهار قرآن؟ اما چگونه از فرصت رمضان بهره ببریم؟ ان شاء الله به زودی خواهیم گفت.
/270/260/22/