استاد اشراقی:

اگر پیامبر در کربلا بودند، چه می کردند؟

به مناسبت ایام عزای سید و سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین علیه السلام، و یاران باوفایش، استاد لطف الله اشراقی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار نشست دوره ای اساتید به این موضوع پرداخت: «اگر پیامبر در کربلا بودند، چه می کردند؟»

/270/260/22/

این استاد حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: هر ساله شعار اربعین حسینی تعیین می شود و امسال شعار اربعین حسینی (انا من حسین) انتخاب شده است.

 

وی افزود: در منابع معتبر شیعه و سنی نقل شده که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «حسین منّی و أنا مِن حسین»، من از حسین هستم؛ یعنی بقای دین و نام من وابسته به حرکت و قیام سید الشهداء سلام الله علیه است .

 

اگر پیامبر در کربلا بودند، چه می کردند؟

استاد لطف الله اشراقی خاطرنشان کرد: در احتجاج امام موسی کاظم (ع) با هارون الرشید آمده که اگر پیامبر أکرم (ص) زنده شوند و دختر تو را خواستگاری نمایند، به او چه جوابی می دهی؟ هارون با تعجب گفت: سبحان الله! چرا ندهم؛ بلکه در آن صورت بر عرب و عجم و قریش افتخار خواهم کرد. «لوْ أَنَّ النَّبِيَّ ص نُشِرَ فَخَطَبَ إِلَيْكَ كَرِيمَتَكَ، هَلْ كُنْتَ تُجِيبُهُ؟  فَقَالَ هارون الرشید: سُبْحَانَ اللَّهِ‏؟ وَ لِمَ لَا أُجِيبُهُ بَلْ أَفْتَخِرُ عَلَى الْعَرَبِ‏ وَ الْعَجَمِ‏ وَ قُرَيْشٍ‏ بِذَلِك‏ ... »

 

وی اضافه نمود: حال بر همین اساس سؤال این است که اگر پیامبر در روز عاشورا زنده می شدند در صف کدام لشگر می بودند؟ بارها فرمودند: «حسین منّی و أنا من حسین» لذا ما هم می گوییم اگر ما در محرم سال 61 هجری می بودیم، یقیناً در جبهه و أردوی إمام حسین (ع) قرار می گرفتیم؛ نه جبهه یزیدیان، و با صدای بلند فریاد می زنیم: «أنا من حسین»

 

این استاد درس خارج حوزه در ادامه بیان کرد: اگر در جنگ صفین پیامبر زنده می شدند، در کدام صف می بودند؟ أحادیث متواتری از پیامبر نقل شده که بیانگر موضع رسول الله (ص) می باشد: «علی مع الحق و الحق مع علی».

 

وی افزود: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: عَمَّارٌ تَقْتُلُهُ‏ الْفِئَةُ الْبَاغِيَةُ» این حدیث همواره از عوامل سرزنش معاویه و دلیل بر حقانیت علی (ع) گفته شده است.

 

استاد اشراقی خاطرنشان کرد: اگر در وقایع بعد از رحلت پیامبر حضور می داشتند چه می فرمودند؟ «قال رَسُولِ اللَّهِ ص  فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّي‏؛ فَمَنْ آذَاهَا فَقَدْ آذَانِي ...»

 

چراغ راه امت اسلام:

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: در میان سخنان حضرت محمد (ص) به روایاتی بر می خوریم که نشان دهنده نگرانی حضرت درباره حفظ اسلام و أمت شان پس از رحلت است، در زمانی که حق و باطل به آمیخته می شود و أصول و مسلمات زیر گذاشته می شود، چگونه باید دین اسلام محفوظ بماند؟

 

وی افزود: با تدبر در آیات و روایات می توان به راه کارهایی در این خصوص دست می یابیم؛ احادیثی نقل شده که چراغ راه امت و مشعل هدایت در تاریکی و فتنه باشد ، مثلاً از دید پیامبر (ص)، إمام حسین (ع) چراغ هدایت است، «ان الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة»

 

استاد اشراقی خاطرنشان کرد: با توجه به آیه مباهله و معرفی مصادیق آیه می توان گفت: إمام علی (ع) جان و روح پیامبر است و در فضایل و کمالات با پیامبر مساوات دارد بدون این که نیازی به تفسیر و مفهوم شناسی باشد.

 

وی اضافه نمود: به یقین اهل بیت پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله از جایگاهی عظیم در میان مسلمانان از تمام فرق و مذاهب اسلامی دارند و احترام و محبت خاصی برای اهل بیت قائل اند؛ از این رو تمسک به اهل بیت و پیروی از آنها نقش مهمی در اتحاد اسلامی دارد. و لکن نکته ای که باید دقت کرد همه دین داری در صرف محبت محمد و آل محمد خلاصه نمی شود بلکه باید تمسک و پیروی عملی از آنها نمود.

 

ش, 06/05/1401 - 08:17