استاد قشقاوی مطرح کرد؛

علی علیه السلام الگوی جوانان

استاد هادی قشقاوی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به موضوع «علی علیه السلام الگوی جوانان» پرداخت.

/270/260/22/

 

این استاد درس خارج حوزه در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: مولا علیه السلام شخصیتی است که برای همه انسان های آزاده، اعم از مسلمان ها و غیر مسلمان، شناخته شده است. ایشان اولین کسی است که در کنار پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم بوده است و به دست ایشان تربیت یافته است و در مکتب پیامبر شاگردی کرده است؛ اول کسی است که بعد از بعثت به پیامبر ایمان می آورد. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم پیوسته علی علیه السلام را بزرگ می داشت؛ نفس خود معرفی کرده است. علی علیه السلام در مقاطع مختلف در زمان حیات پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم حامی ایشان بوده است.

 

وی افزود: فضایل مولا علیه السلام آنقدر روشن است که همه علمای عامه و علمای تشیع بر آن اتفاق دارند و هیچ مسلمانی و هیچ مؤمنی به پای آن حضرت نمی رسید. ایشان در فضایل مختلف، در زهد، شجاعت، مردم داری، صلابت و .... نمونه و الگوی تاریج بشریت است؛ ایشان آزاد مردی است که نمونه دیگر در تراز خود ندارد.

 

استاد قشقاوی در ادامه بیان کرد: شخصیت امیرالمؤمنین شخصیت انسانی کامل و جامعی است؛ گذشته از ایثارگری هایی که در راه دین انجام داده است، ایشان از همه جهات کمالات انسانی نمونه است و انسان بی نظیری است؛ برای همه دوران و مقاطع تاریخی می توان علی علیه السلام را الگو دانست. جوانیِ حضرت علیه السلام می تواند الگویی برای جوانان همه دوران تاریخ باشد. ایشان در دوران جوانی، ایثار گری را به او ج خود می رساند؛ در آن دوران استقامات و صبر را به نهایت می رساند. ایشان نسبت به خانواده و مردم و اجتماع، نقش بسیار تأثیرگزاری دارد؛ گره گشای مسائل جامعه خود، حتی در دوران جوانی خود است. ایشان در جوانی، شور و احساسات جوانی خود را در بهترین مسیر، که همه مسیر هدایت است، به کار می برد.

 

وی اضافه نمود: جوانان ما می توانند ایشان را در زمینه های مختلف، الگو قرار بدهند؛ تلاش ایشان برای کسب علم از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم می تواند الگو برای علم آموزی جوانان باشد. ایشان اهل سؤال و اهل جستجو در مسائل مختلف علمی بوده است. بیان می کردند هر مشکلی که برای من پیش می آمد، آنها را از پیامبر می پرسیدم؛ و اگر هم سؤالی نمی پرسیدم، خود حضرت به من تعلیم می دادند.

 

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: در حدیثی آمده است که حضرت می فرماید من نگران شده بودم که تعالیم پیامبر از من فوت بشود؛ حضرت برای من دعا کرد و دیگر، هیچ چیز از یاد من نرفت.

 

وی افزود: حضرت علیه السلام در همه مقاطع زندگانی پر برکت خود، الگو بودند و الگو هستند؛ در آن دوران که جامعه دچار تشطط می شود، حضرت با توجه به مردم، و توجه به رفع گرفتاری های مردم، مخصوصا از بعد معرفتی، و دیگر اموری که مورد نیاز مردم بوده است، به جدّ و جهد می پردازند.

 

پ, 02/21/1402 - 23:30