استاد محمد حاجی ابوالقاسم دولابی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به موضوع «نکاتی درباره خانواده از آیات جزء سی قرآن کریم» پرداخت.
/270/260/22/
این استاد درس خارج حوزه در ایتدای گفتگو خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیات جزء سی به دو خانواده اشاره کرده است؛ یک خانواده، خانواده ای است که از نگاه خدا کوثر است؛ خانواده دیگر، خانواده ای است که از نگاه خدا، ابتر است.
وی افزود: خانواده کوثر، خانواده حضرت زهرا سلام الله علیها است؛ خانواده ای که برکات این خانواده عالم اسلام را تحت تأثیر قرار داده است و تا همین امروز ما بر سر همین سفره نشسته ایم؛ از فرزندان فاطمه زهرا سلام الله علیها، علی بن موسی الرضا علیه السلام است؛ و ایشان تنها بخشی از برکات این خانواده بزرگ هستند؛ حضرت ولی عصر سلام الله علیه که در انتظار ظهورش به سر می بریم و جهان را پر از عدالت خواهد کرد، یکی دیگر از ثمرات همین خانواده کوثر است.
استاد ابوالقاسم در ادامه بیان کرد: در نقطه مقابل این خانواده، خانواده هایی هستند که خدای متعال از آنها به ابتر یاد کرده است؛ خانواده هایی که تلاش های آنها به جایی نمی رسد و ثمرات آنها برای ریشه کن کردن اسلام بی اثر می شود؛ یکی از آنها خانواده ای است که در قرآن سوره ای برای آن قرار داده شده است، به نام سوره «تبت»
وی اضافه نمود: مرد این خانواده، عبدالعزی است؛ قرآن کریم به او ابولهب داده است؛ ابولهب یعنی «پدر آتش» دلیل این نام آن است که او در برابر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم آتش افروزی کرد. زن این خانواده، ام جمیل خواهر ابوسفیان، ثروتمند مکه و از دشمنان سرشناس پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است.
این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: این شخص برای ضربه زدن به اسلام و پیامبر اسلام از هیچ تلاشی صرف نظر نکرد؛ برای جنگ با پیامبر پول می داد؛ قبیله خودش را علیه پیامبر تحریک می کرد؛ هر کجا به تبلیغ می رفتند، بلافاصله در آن قبیله حاضر می شد و حضرت را تکذیب می کرد؛ هر گروهی برای تحقیق می آمدند، ابولهب علیه پیامبر سخن می گفت و ایشان را تکذیب می کرد. گاهی با دست خودش به پای پیامبر که برادرزاده اش بود، سنگ می زد که خون جاری می شد؛ همسر نانجیب خود با دست خود، خارهایی بر سر راه پیامبر قرار می داد تا پای مبارکشان مجروح بشود؛ کار این مرد به جایی رسید که تمام هستی خود، خانواده و شرافت خود را برای دشمنی با پیامبر خرج کرد. خدا متعال می فرماید: این زن و شوهر در آتش هم با طنابی به هم بسته شده اند؛ این خانواده، یک خانواده جهنمی است؛ خانواده ای که تمام ظرفیتش را برای ضربه زدن به اسلام بسیج کرده است.
وی خاطرنشان کرد: فاطمه زهرا محور خانواده ای است که دارای «خیر کثیر» است؛ در حدیث کسا می خوانیم: «هم فاطمة و ابوها و بعدها و بنوها»؛ فاطمه زهرا بهترین حامی پدر، بهترین حامی همسر، سنگ صبور خانواده، در فقر و فشار اقتصادی، یاور خانواده، همراه در عبادت خدا، اهل شدت عبادت، موقعیت شناس، عنصر فعال در اثرگزاری اجتماعی، در عین همه موازین عفاف و الگویی تمام عیار برای همه زنان و مردان تاریخ. درود خدا بر این بانوی بزرگ؛ درود خدا بر همه خانواده هایی که در مسیر خانواده کوثر حرکت می کنند.
استاد ابوالقاسم در ادامه بیان کرد: ما هم می توانیم خانواده خود را تبدیل به خانواده کوثر کنیم؛ خانواده ای که مرکز نشر خوبی ها است؛ با مجالس خانوادگی روضه و مجالس قرآن، با مرکز شدن خانه برای جمع آوری کمک های مردمی در ایام کرونا به خانواده کوثر نزدیک بشویم. همانند خانواده هایی باشیم که فرزندان خود را به اسلام و انقلاب تقدیم کردند، کوثر باشیم.