استاد اکبر صبرآمیز از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، به موضوع «ماجرای یکی از تشرفات آیت الله العظمی مرعشی نجفی رحمت الله علیه» پرداخت.
/270/260/22/
این شاگرد علامه حسن زاده آملی رضوان الله علیه در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: امامزاده سید محمد رحمت الله علیه فرزند امام هادی علیه السلام است که به عشق دیدار پدر و برادر به سوی سامرا می آید. در مدینه به دنیا آمده است و در 24 سالگی از دنیا رفت؛ بلکه به شهادت رسید. ایشان از جمله کسانی بودند که در کنار علی اکبر امام حسین علیه السلام و اسماعیل فرزند امام صادق علیه السلام، گمان می کردند که بعد از پدر، امام امت، ایشان باشند. زمینه امامت داشتند و مردم، امید بر امامت ایشان داشتند. امام حسن عسکری علیه السلام در عزای برادر، گریبان چاک زدند؛ همان گونه که حضرت موسی علیه السلام در عزای هارون چنین کرد. سید محمد بسیار چهره نورانی داشت و بسیار قرآن می خواند. از ایشان، کرامات فراوان نقل شده است.
استاد صبرآمیز در ادامه بیان کرد: آیت الله العظمی مرعشی نجفی رضوان الله تعالی علیه از جمله بزرگوارانی است که چندین بار، به زیارت حضرت صاحب عجل الله تعالی فرجه الشریف مشرف شدند؛ که یک تشرف ایشان، در جاده اطراف حرم امامزاده سید محمد بوده است؛ که بیان می شود:
«در زیارت عسکریین علیهم السّلام و در جاده اطراف حرم سیّد محمد، راه را گم کردم و در اثر تشنگی و گرسنگی زیاد و وزش باد، در قلب الاسد از زندگی مأیوس شدم، غش کرده به حالت صرع و بیهوشی روی زمین افتادم. ناگهان چشم باز کرده، دیدم سرم در دامن شخص بزرگواریست، پس به من آب خوشگواری داد که مثلش را از شیرینی و گوارایی در مدت عمر نچشیده بودم. بعد از سیراب کردنم سفره اش را باز کرد و در میان سفره دو یا سه عدد نان بود خوردم.
سپس این شخص که به شکل عرب بود فرمود: «سید در این نهر برو و بدن را شستشو نما».
گفتم:«برادر، اینجا نهری نیست، نزدیک بود از تشنگی بمیرم شما مرا نجات دادید» آن مرد عرب فرمود:«این آب گواراست». با گفته او نگاه کردم دیدم نهر آب با صفاییست. تعجب کردم و با خود گفتم:« این نهر نزدیک من بود و من نزدیک بود از تشنگی بمیرم» به هر حال فرمود:« ای سید اراده کجا داری؟»
گفتم:«حرم مطهر سید محمدعلیه السلام».
فرمود:«این حرم سید محمد است» نگاه کردم دیدم در زیر بقعه سید محمد قرار داریم و حال آنکه من در «جادسیه» (قادسیه) گم شده بودم و مسافت زیادی بین آنجا و بقعه سید محمد علیه السلام است.
تأکید و سفارش بر تلاوت قرآن شریف، و انکار شدید بر کسی که قائل به تحریف قرآن است حتی نفرین فرمود بر افرادی که احادیث تحریف را قرار داده اند.
و نیز، تأکید بر نهادن عقیقی که اسماء مقدسه چهارده معصوم علیهم السلام بر آن نقش بسته و نوشته شده، زیر زبان میّت.
و نیز سفارش فرمودند بر احترام پدر و مادر، زنده باشند یا مرده، و تأکید بر زیارت بقاع مشرّفۀ ائمۀ علیهم السّلام و اولاد آنها و تعظیم و تکریمشان.
و سفارش فرمود: بر احترام ذریۀ سادات و به من فرمود:«قدر خودت را به خاطر انتسابت به اهل بیت علیهم السّلام بدان و شکر این نعمت را، که موجب سعادت و افتخار زیاد است، به جای آور» و سفارش فرمود بر خواندن قرآن و نماز شب و فرمود:« ای سیّد! تأسف بر اهل علمی که عقیده شان به ما است و لیکن این اعمال را ادامه نمی دهند».
و سفارش فرمود: بر تسبیح حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و بر زیارت سیّدالشّهدا علیه السّلام، از دور و نزدیک و زیارت اولاد ائمه علیهم السّلام و صالحین و علما و تأکید بر حفظ شقشقیّۀ امیرالمومنین علی علیه السّلام و خطبۀعلیا مخدرۀ زینب کبری در مجلس یزید لعنة الله علیه و دیگر سفارشات و فوائد .
به ذهنم خطور نکرد این که این آقا کیست مگر وقتی که از مد نظرم غایب شد.»