به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در نوشتاری که از کتاب «صبح صادق» این مرجع فقید شیعیان انتخاب کرده، آورده است: در این عظمت پیغمبر عظیمالشأن اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلّم)، یگانه معلّم مساوات و برابری بود علاوه بر آنكه بهوسیله وحی الهی و آیات قرآن مجید برابری و مساوات انسانها را اعلام داشت عملاً نیز آن را به مردم تعلیم داد. مجالس او بالا و پایین نداشت و از چگونگی نشستن آن حضرت و اصحابش پیغمبر شناخته نمیشد تا كسی بگوید آنكه مقدّم بر همه و بالای مجلس نشسته است پیغمبر است؛ یا اینكه اغنیا و اقویا به او نزدیكتر بنشینند. این حرفها كه هنوز هم در دنیای بهاصطلاح متمدّن هوادار دارد در مجلس پیغمبر و مكتب تربیتی او وجود نداشت. فقیر و غنی و شاه و گدا همه از چشم پیغمبر یكسان بودند.
در جنگ بدر كه مركب و اسب و شتر مسلمانها كم بود و مطابق نفرات مركب نداشتند و مراكب را بین نفرات بهطور متعادل تقسیم كردند به هر دو یا سه نفر یك مركب رسید. كه بهتناوب سوار و پیاده شوند. از جمله به پیغمبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) و دو نفر دیگر كه یك نفر از آنها علی(علیهالسلام) بود یک مركب رسید هر وقت نوبت پیاده رفتن پیغمبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) و فرمانده كل قوا میشد امام علی(علیهالسلام) و نفر دیگر میگفتند: یا رسول الله! شما سوار باشید؛ پیاده نشوید، ما پیاده میآییم. اما پیغمبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) قبول نمیفرمود و پیاده میشد و قریب به این مضمون میگفت: «نه شما از من در پیاده رفتن تواناترید و نه احتیاج من به اجر و ثواب و رحمت خدا از شما كمتر است».
در یكی از غزوات و جنگها میخواستند گوسفندی را ذبح و طبخ نمایند هركدام از اصحاب كاری را عهدهدار شدند. پیغمبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: «من هم هیزم جمع میكنم». گفتند: ما شما را از كار بینیاز میسازیم. فرمود: «نمیخواهم بر شما امتیاز داشته باشم». میفرمود:«كُلُّكُمْ لِآدَمَ وَآدَمُ مِنْ تُرَابٍ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللهِ أَتْقَاكُمْ وَلَیْسَ لِعَرَبِیٍّ عَلَى عَجَمِیٍّ فَضْلٌ إِلَّا بِالتَّقْوَى»؛ «اَلنَّاسُ سَوَاءٌ كَأَسْنَانِ المَشْطِ»؛همه مردم با هم برابرند؛ كسی را بر كسی برتری نیست.
ادامه دارد….
برگرفته از کتاب صبح صادق صفحه 9