استاد شفیعی مازندرانی مطرح کرد؛

سبک زندگی اسلامی در رهنمود های امام عسکری ( ع )

به مناسبت سالگرد شهادت امام حسن عسکری علیه السلام، استاد سید محمد شفیعی دارابی مازندرانی از اساتید  حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به موضوع «سبک زندگی اسلامی در رهنمود های امام عسکری ( ع )» پرداخت.

/270/260/21/

این استاد حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: امام حسن عسکری علیه السلام در نامه ای به علی بن بابویه قمی نامه ای بسیار مهمی را می نگارند. اگرچه این نامه  برای  فردی خاصّ و عالمی متعّین مورد نظر آن «امام الکل » نوشته شده است؛ اما محتوای آن، برای همه انسان ها، مخصوصا  مسلمانان، و به ویژه  شیعیان است و دقت در این نامه،  مایه اوج جان همه اهل پرواز است و آن حضرت اهتمام به برخی از مسائل را از همگان انتظار دارد. این نامه بدون تفسیری بیان می گردد.

 

استاد شفیعی دارابی ماندرانی در ادامه بیان کرد: آن حضرت علیه السلام در این نامه، پس از حمد خدا و درود بر پیامبر و عترت طاهرین علیهم السلام، می‌فرماید: ای فقیه مورد اعتماد من، علی بن الحسین بن بابویه القمی، خداوند تو را به کارهای مورد رضایتش توفیق دهد و از نسل تو، اولاد صالح بیافریند. من تو (و همه آل ایمان) را به:

1 - رعایت تقوی   

2- برپا داشتن نماز

3- ادای زکات وصیت می‌ کنم، زیرا کسی که زکات نپردازد، نمازش قبول نخواهد شد.

4- نیز تو را سفارش می ‌کنم به عفو و گذشت و بخشایش گناه دیگران؛

5- خویشتنداری به هنگام خشم و غضب،

6- ارتباط با خویشاوندان،

7- تعاون و همکاری با برادران دینی

8- کوشش در رفع نیازهای آنها در تنگدستی و گشاده دستی،

9- بردباری

10- کسب آگاهی و معرفت در دین.

11– ثبات قدم در کارها

12- با قرآن هم پیمان باش،

13- اخلاق خود را نیکو گردان

14- دیگران را به کارهای شایسته امر کن و از پلیدی‌ها باز دار، زیرا خداوند فرموده است: «در بسیاری از سخنان آهسته و در گوشی آنها، هیچ خیری نیست؛ مگر اینکه ضمن آن، به صدقه یا کار نیک و یا اصلاح بین مردم امر نمایند»

15- [و به طور کلّی] تو را سفارش می ‌کنم به خودداری از تمام معاصی و گناهان.

16- نماز شب را ترک مکن، زیرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در وصیت خود به علی علیه السلام، سه مرتبه فرمود: «بر نماز شب مواظبت نما. و [آگاه باش] هر کس نسبت به نماز شب بی اعتنا باشد، از ما نیست» پس ای علی بن الحسین، تو خود به سفارشات من عمل کن و شیعیان مرا نیز دستور ده تا عمل کنند.

17- نیز تو را به صبر و پایداری و انتظار فرج توصیه می ‌کنم؛ زیرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «بهترین کارهای امت من، انتظار فرج است». شیعیان ما همواره به گونه ای در غم و اندوه به سر می‌ برند تا فرزندم ظهور کند، همان کسی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بشارت آمدنش را داده است. او زمین را از عدل و داد پر می‌کند، همان گونه که از ظلم و ستم پر شده است.

18 - پس بار دیگر ای علی بن بابویه، تو را به صبر و استقامت توصیه می‌ کنم و تو نیز به همه شیعیان و پیروان مرا به صبر و استقامت فرمان بده. «به راستی زمین از آن خداست و آن را به هر کس از بندگانش که بخواهد به ارث می‌دهد و عاقبت از آن پرهیزگاران است».

سلام و رحمت و برکت حقّ بر تو و بر همه شیعیان ما، و درود خداوند بر محمّد| و آل او.

متن اصلی نامه

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ «الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ و العاقبة للمتّقین و الجنّة للموحّدین و النّار للملحدین و لا عدوان الّا علی الظّالمین و لا اله الّا اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِینَ و الصّلوة علی خیر خلقه محمّد و عترته الطّاهرین.    امّا بعد اوصیک یا شیخی و معتمدی و فقیهی ابا الحسن علی بن الحسین بن بابویه القمی- وفّقک اللَّه لمرضاته و جعل من صلبک اولادا صالحین برحمته- بتقوی اللَّهِ و إِقامِ الصَّلاةِ وَ إِیتاءِ الزَّکاةِ فانّه لا تقبل الصّلاة من مانع الزّکاة و اوصیک بمغفرة الذّنب و کظم الغیظ و صلة الرّحم و مواساة الاخوان و السّعی فی حوائجهم فی العسر و الیسر و الحلم و التّفقّه فی الدّین و التّثبّت فی الامر و التّعاهد للقرآن و حسن الخلق و الامر بالمعروف و النّهی عن المنکر، فانّ اللَّه عزّ و جلّ قال: لا خَیرَ فِی کثِیرٍ مِنْ نَجْواهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلاحٍ بَینَ النَّاسِ و اجتناب الفواحش کلّها و علیک بصلاة اللّیل فانّ النّبی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم اوصی علیا علیه السّلام فقال: یا علی علیک بصلاة اللّیل علیک بصلاة اللّیل علیک بصلاة اللّیل و من استخفّ بصلاة اللّیل فلیس منّا، فاعمل بوصیتی و أمر شیعتی حتّی یعملوا علیه و علیک بالصّبر و انتظار الفرج فانّ النّبی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم قال: افضل اعمال امّتی انتظار الفرج، و لا تزال شیعتنا فی حزن حتّی یظهر ولدی الّذی بشّر به النّبی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم بملاء الارض قسط و عدلا کما ملئت ظلما و جورا.

فاصبر یا شیخی یا ابا الحسن علی و أمر جمیع شیعتی بالصّبر فانّ الْأَرْضَ لِلَّهِ یورِثُها مَنْ یشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ و السّلام علیک و علی جمیع شیعتنا و رحمة اللَّه و برکاته و صلّی اللَّه علی محمّد و آله» (فیض کاشانی، معادن الحکمة فی مکاتیب الائمّة؛ علم الهدی محمد بن المحسن بن مرتضی الکاشانی، ج 2، ص 265؛ بحارالانوار، ج50، ص 318).

 

ي, 07/02/1402 - 09:57