استاد رحیمی نژاد مطرح کرد؛

چه کنیم تا ظرفیّتمان زیاد شود؟

استاد علیرضا رحیمی نژاد از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به این موضوع پرداخت: «چه کنیم تا ظرفیّتمان زیاد شود؟»

/270/260/23/

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: مولا امیرالمؤمنین علیه السلام در خطبه معرفشان به همام می فرمایند: چون خداوند در روح آنها (مؤمنان) عظمت دارد، غیر خدا هرچه باشد کوچک جلوه مى‏ کند. «عَظُمَ الخالِقُ فى أنفسِهم و صَغُر ما دون ذلک» (نهج ‏البلاغه، خطبه 193)

 

استاد رحیمی نژاد در ادامه بیان کرد: تا وقتى روى زمین هستیم، یک هکتار زمین براى ما بزرگ است؛ امّا اگر سوار هواپیما شدیم، هرچه هواپیما بالاتر برود، این قطعه زمین براى ما کوچک‏ و کوچکتر مى ‏شود. تا وقتی تنها ابعاد کره زمین را می ‌دانیم، برایمان بسیار بزرگ جلوه می‌ کند؛ اما زمانی که فاصله‌ های نجومی کهکشان‌ ها را بدانیم، حتی زمین، با همه پهناوری و بزرگی، برای ما کوچک جلوه می ‌کند!

 

این استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: اگر توجهى به پول‌ هاى موجود در بانک بکنیم، سرمایه خود را ناچیز خواهیم دید. اگر به کتابخانه ‏هاى بزرگ و مهم دنیا نگاه کنیم، مطالعه چند کتاب ما را مغرور نخواهد کرد.اگر به تسبیح گفتن همه موجودات توجه داشته باشیم، گفتن چند «سبحان اللّه» را چیزى نمى ‏دانیم.

 

استاد علیرضا رحیمی نژاد خاطرنشان کرد: امام زين العابدين عليه السلام از عبادت علی عليه السلام می گويد. روزی امام باقر عليه السلام محضر پدر بزرگوارش امام زين العابدين عليه السلام مشرف شد و احساس كرد كه حضرت در عبادت كردن به جایی رسيده كه هيچ كس به آن مرحله نرسيده است. صورتش از شب زنده داری زرد شده و چشم هايش از گريه سرخ گرديده و پیشانی اش پينه بسته و دو ساق پای او از كثرت ايستادن در نماز ورم كرده است. حضرت باقر عليه السلام مي فرمايد: چون پدرم را در اين حال ديدم، ديگر نتوانستم خودداری كنم و به گريه افتادم. پدرم در آن وقت به فكر فرو رفته بود. پس از لحظاتی از ورود من آگاه گشت. ديد كه من گريه می كنم. روی به من كرد و فرمود: فرزندم! یکی از نوشته ها كه عبادت امير المؤمنين عليه السلام در آن نوشته شده بياور. من نوشته را تقديم كردم. کمی از آن خواندند، سپس با حالتی افسرده و ناراحت نوشته را بر زمين گذاشت و فرمود: چه کسی مي تواند مانند علی بن ابي طالب عليه السلام عبادت كند.

 

وی افزود: نگاه به مقیاس بزرگ‌ تر مسائل، موضوعات دیگر را برایمان کوچک ‌تر می‌کند و ما را برای حل مشکلات مصمم و کبر و غرور را از ما دور می ‌کند.

 

 

س, 09/21/1402 - 13:03