حضرت‌آیت‌الله‌جوادی‌بادعوت‌به‌راهپیمایی22بهمن:

انقلاب اسلامي تبديل جاهليت به عقلانيت بود/ انقلاب امانتی الهی است

تنها حضور ما در راهپيمايي 22 بهمن 93 کافي نيست ان‌شاءالله هم ما علاوه بر اینکه در اين راهپيمايي باشکوه شرکت مي‌کنيم توجه داشته باشیم که انقلاب اسلامي تبديل جاهليت به عقلانيت بود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره‌ای اساتید به نقل از اسراء نیوز، درس اخلاق هفتگی حضرت آیت الله جوادی آملی پنجشنبه این هفته، در محل نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و پس از اقامه نماز ظهر و عصر برگزار شد.

 

حضرت آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق این هفته خود با اشاره به بیانی نوراني از حضرت سيّدالشهداء سلام الله عليه بیان داشتند: بيانی نوراني از وجود مبارک سيّدالشهداء سلام الله عليه به ما رسيده است که عمل به آن به همه تهديدهای نفسانی انسان خاتمه می دهد؛ حضرت فرمود: "گويا اصلاً دنيايي نبوده و گويا هميشه آخرت بوده است"، ما اگر دنيا را بشناسيم و حقيقت دنيا را ارزيابي کنيم خواهیم فهمید اين بيان حضرت صبغه تربيتي مهمی دارد.

 

ایشان ادامه دادند: همه انبيا دنيا را مذمّت کردند, قرآن و دیگر کتاب‌هاي آسماني دنیا را مذمّت کردند، اين دنيا که مورد مذمّت همه انبيا و اولياي الهي عليهم السلام است چيست؟ آسمان، زمين، درياها، صحراها و گياهان که آيات الهي‌اند و خداي سبحان از اينها به عنوان آيات الهي ياد مي‌کند و مي‌فرمايد اينها برکاتي‌اند که من خلق کردم, پس زمين و آسمان بد نيست، در نتیجه این سوال مطرح می شود که اين دنيای مذمت شده چيست که اگر کسي او را بشناسد مي‌تواند آن را کاملاً رها کند.

 

مفسر بزرگ قرآن مجید و صاحب تفسیر گرانقدر تسنیم به مراحل مختلف دنیا از منظر قرآن کریم اشاره کردند و اظهار داشتند: قرآن کریم مراحل گوناگون دنيا را مشخص کرده است؛ در سوره مبارکه حديد دنيا را در پنج بخش خلاصه می کند و می فرماید : دنیا لعب، لهو ، زينت، تفاخر و تکاثر است و چیزی بیشتر از این پنج مورد نیست. لهو و لعب هم که در بيرون از فضاي زندگي انسان نيست اين وهم و خيال است که مي‌گويد اين مال، مال من است و یا من به اين مقام بار يافتم، اينها واقعيت ندارد و حقيقت خارجي نيست بلکه تنها قراردادی عرفي است.

 

ایشان ادامه دادند: اگر در بهشت هیچ کس از کس دیگر کینه به دل ندارد ، در این دنیا هم اگر کسی این رفتار را داشت رفتاری بهشتی دارد لذا در دنیا نیز می توان مانند آخرت زندگی کرد. اين راه، رفتني است ما هم اين راه را بايد بشناسيم و برويم؛ منتها يک معرفتي مي‌طلبد و يک کوششي، اين مهم نیاز به يک تعامل متقابل با معرفت از يک سو و با عمل از سوي ديگر دارد.

 

انقلاب، امانتی الهی است

 

معظم له در فراز دیگری از فرمایشات خود با اشاره به ایام الله دهه فجر، انقلاب را امانتی الهی دانستند که باید همه در حفظ و سیانت آن کوشش کنند و در این خصوص اذعان داشتند: ما اکنون در دهه پربرکت فجر به سر مي‌بريم، خدا امام راحل و شهدا را غريق رحمت کند، امام، شهدا، جانبازان و ايثارگران که این انقلاب را به ثمر رساندند حقّ عظيمی بر گردن ما دارند، اينان ايران را به يک دالان بهشتي تبدیل کردند لذا ما باید همه تلاش و کوششمان اين باشد که اين امانت‌ها را حفظ کنيم، همه مسئولان و مردم به ویژه حوزويان و دانشگاهيان باید بدانند که انقلاب واقعاً امانت الهي است.

 

ایشان افزودند: همان کاری که امام معصوم مي‌کند همان کار را نايبان آنها در حدّ خودشان انجام مي‌دهند؛ امام معصوم کسي است که عقلانيت را به جامعه مي‌آورد و جاهليت را مي‌زدايد، لذا اگر کسي رهبر عقلي خود را نشناسد در جاهليت دارد زندگي مي‌کند. عقلانی کردن جامعه و نجات جامعه از جاهیلت کاری بود که امام راحل نیز در زمان خود انجام داد.

 

معظم له تاکید کردند: اگر کسي نام مبارک حضرت امير عیله السلام را برد ولي عقلاني حرف نزد، او غديري حرف زده ولی سقفي فکر کرده است، اين درد و خطر اکنون براي خيلي از افراد هست، بسیاری از ما ممکن است بر اساس غفلت غديري حرف بزنيم اما سقفي فکر کنيم، اگر کسي جاهليت را در خود زنده کرده است و گرفتار اختلاس، دروغ و تهمت شده باید بداند اين غديري و علوي حرف زده است اما سقفی رفتار کرده است.

 

حضرت آیت الله جوادی آملی با دعوت از همه حاد ملت برای حضور پرشور در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن فرمودند: تنها حضور ما در راهپيمايي 22 بهمن 93 کافي نيست ان‌شاءالله هم ما علاوه بر اینکه در اين راهپيمايي باشکوه شرکت مي‌کنيم توجه داشته باشیم که انقلاب اسلامي تبديل جاهليت به عقلانيت است، اميدواريم همه مردم بزرگ و زنان بزرگوار ايران اسلامي اين انقلاب و اين راهپيمايي‌ 22 بهمن را گرامي بدارند و در این مراسم به عظمت و جلال و شکوه شرکت کنند و بدانند تلاش و کوشش همه راهپيمايان با هر قدمي که برمي‌دارند اين است که اين جامعه را به عقلانيت اصيل خودشان حفظ کنند./20/11/20

 

ش, 11/18/1393 - 22:00

دیدگاه جدیدی بگذارید