آیت الله العظمی نوری همدانی:

اسراف در مصرف آب و برق خیانت به اموال عمومی و گناهی بزرگ است

باید با توفیق پروردگار سعی کنیم اموری از زندگی را که تحت اختیار بشر است توسعه دهیم و زمینه استفاده بهتر از مواهب الهی را ایجاد کنیم.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید روز دوشنبه در دیدار مسؤولان اداره کل هواشناسی استان قم، اظهار داشتند: در اموری از زندگی که تحت اختیار بشر است، ما باید سعی کنیم با توفیق پروردگار آنها را توسعه دهیم و زمینه استفاده بهتر از مواهب الهی را ایجاد کنیم.

 

ایشان با اشاره به این‌که در گذشته همه شهرها و استان‌ها مملو از باغ‌ها و زمین‌های پرحاصل بودند، گفتند: متأسفانه با توسعه شهر‌ها و ساخت و سازهای بی‌رویه این زمین‌ها از بین رفته‌اند؛ مسؤولان امر باید با از بین رفتن چنین ظرفیت‌هایی در مناطق دیگر باغ‌ها و زمین‌های مشابهی را احیا می‌کردند تا جایگزین آنها شود.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این‌که از بین رفتن باغ‌ها و درختان تأثیر مستقیمی بر گرمای هوا و بارندگی دارد، ابراز داشتند: شما باید با تذکرات و ارائه نظرات کارشناسی خود به دولت و مسؤولان مربوطه آنها را برای حل این معضل یاری کنید.

 

این مرجع تقلید افزودند: خاک هر نقطه از زمین برای کشت محصول خواستی مناسب است که می توان با کارهای کارشناسی برای بهره‌وری بیشتر از آنها استفاده کرد؛ در حال حاضر بسیاری از مناطق کشور زمین‌هایی بدون استفاده مانده‌اند، باید کارشناسان مربوطه روی آنها مطالعه کنند و حداکثر استفاده را از این ظرفیت‌ها داشته باشند.

 

حضرت آیت الله نوری همدانی از بین رفتن جنگل‌ها، باغ‌ها و محیط زیست را یک فاجعه بزرگ دانستند و گفتند: اگر کاری در این زمینه انجام نشود، شرایط از این هم بدتر خواهد شد؛ وقتی اتحاد، رحم و عاطفه در میان نباشد وضعیت کشور این چنین می‌شود.

 

ایشان افزودند: امروزه ابراز و امکانات بسیار پیشرفته‌ای وجود دارد که با کمک آنها می‌توان این مشکلات را رفع کرد و بسیاری از مناطقی که از دست رفته را احیا کرد؛ ما از جانب پروردگار موظف هستیم که در زمینه عمران، آبادانی و تولید کوشا باشیم و مطمئن باشید اگر این یک مطالبه عمومی باشد، دولت نیز به شما امکانات خواهد داد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به آیات و روایاتی فراوانی که در مذمت اسراف و تبذبر داریم، گفتند: باید در این زمینه فرهنگ سازی شود؛ بسیاری از مردم در زمینه مصرف آب و برق اسراف می‌کنند؛ این گناهی بزرگ و خیانت به اموال عمومی است.

 

این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: بسیاری از افراد هنگام وضو گرفتن شیر آب را باز می‌گذارند و شاید 10 برابر آبی که برای وضو یا غسل نیاز دارند را هدر می دهند همچنین شب‌ها چراغ‌های همه اتاق‌ها را روشن می‌کنند حال آن‌که باید هرکس به اندازه نیاز خود مصرف کند.

 

حضرت آیت الله نوری همدانی با تأکید بر این‌که دولت باید نسبت به مسائل زیست محیطی توجه ویژه داشته باشد، گفتند: البته در این زمینه مردم نیز باید دست به دست مسؤولان دهند؛ اگر میان بخش‌های مختلف مسؤول و مردم هماهنگی وجود نداشته باشد پیشرفتی در این زمینه حاصل نمی‌شود.

 

ایشان با ابراز نگرانی نسبت به کم شدن نزولات آسمانی، بیان داشتند: اسلام می‌گوید اگر جامعه ای دچار خشکسالی شد همه باید سه روز روزه بگیرند و پس از آن با رعایت آداب خاصی همگی نماز باران بخوانند؛ اسلام دینی اجتماعی است و اگر بخشی از مردم در این زمینه اهتمام داشته باشند مشکلی حل نمی‌شود، اگر همه از روی خیرخواهی و وحدت طلب باران کنند خداوند نیز لطف می‌کند./20/11/20

س, 11/28/1393 - 00:04

دیدگاه جدیدی بگذارید