به مناسبت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی علیه السلام استاد فرهاد فتحی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به موضوع «نکته ای از زیارت اربعین» پرداخت.
/270/260/23/
این فعال عرصه رسانه و استاد حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: در فرازی از زیارت اربعین اینگونه می خوانیم «بَذلَ مُهجَتـَهُ فیکَ لیَستـَنقـِذَ عِبادکَ مِنَ الجَهالةِ وَ حَیرَةِ الضـَلالة» یعنی امام حسین علیه السلام جان خود را فدا کردند تا مردم را از جهالت و گمراهی نجات دهد.
وی افزود: با کمی تامل در این جمله به خوبی روشن می شود که حضرت از جهل مردم به شدت در رنج بودند و به همین خاطر حاضر می شوند همه هستی خود را فدا کنند تا مردم جامعه جهل خود را کنار گذاشته و به سمت علم بروند. بنابراین اهمیت علم و پستی جهل با این جمله روشن می شود.
استاد فتحی اظهار داشت: در جامعه امروز ما نیز مردم از علم دور شده اند و در ابعاد مختلف زندگی بدون علم و آگاهی و از روی جهل رفتار می کنند و این همه مشکلات به وجود می آید.
وی در ادامه بیان کرد: اگر جامعه ما از جهل خود دست برندارد و به سوی علم حرکت نکند، مشکلات همچنان ادامه خواهد داشت. در روایت می خوانیم «الناس ثلاثه: عالم و متعلّم و غثاء» (اصول کافی ج ۱ ص ۴۱) یعنی مردم بر سه گروه تقسیم می شوند که یا عالم هستند (عالم در دین ما به کسی گفته می شود که به علم خود عمل می کند و دنبال زر و زیور دنیا نیست) و یا درحال آموختن علم است که این دو گروه به سعادت می رسند و گروه سوم مانند خاشاک هستند که از روی جهل رفتار می کنند و زندگی آنها بر پایه علم نیست.