استاد مدرسی:

برای ارائه برنامه های جذاب قرآنی و معرفتی باید از ظرفیت فضای مجازی بهره گرفت

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، حضرت آیت الله مدرسی گفتند: از ظرفیت فضای مجازی، آموزش‌های آنلاین، و تکنولوژی‌های نوین آموزشی برای ارائه برنامه‌های جذاب قرآنی و معرفتی بهره گرفت.

دبیرکل مجمع جهانی شیعه‌شناسی به‌همراه معاونین و اعضای هیئت‌مدیره این مجمع، با حضرت آیت الله مدرسی در قم دیدار کرده و ضمن خیرمقدم، گزارشی از فعالیت‌های این مجمع ارائه کردند.

حضرت آیت‌الله مدرسی در این دیدار، طی سخنانی مفصل، ضمن تقدیر از تلاش‌های مجمع جهانی شیعه‌شناسی، شرایط کنونی جوامع اسلامی، به‌ویژه وضعیت نسل جوان و چالش‌های آموزشی، فرهنگی و رسانه‌ای را مورد بررسی قرار دادند.

ایشان حوزه علمیه قم را به لوکوموتیوی تشبیه کردند که باید با هدایت صحیح، واگن‌های متفاوت و متنوعی را در مسیر رشد و تعالی امت اسلامی به مقصد برساند، و لذا بایستی هر روز بر قدرت خود بیافزاید تا قادر به ایفای این تکلیف و رسالت ذاتی خود باشد.

ایشان بر ضرورت تحول در متدهای آموزشی حوزه‌ها متناسب با تحولات جهانی تأکید کرده و افزودند: «باید به تربیت نسل کودک و نوجوان توجه ویژه داشت و از ظرفیت فضای مجازی، آموزش‌های آنلاین، و تکنولوژی‌های نوین آموزشی برای ارائه برنامه‌های جذاب قرآنی و معرفتی بهره گرفت.»

آیت الله مدرسی همچنین بر لزوم تقویت آموزش زبان‌های خارجی، به‌ویژه زبان عربی در حوزه‌های علمیه، شناخت دقیق وضعیت شیعیان جهان، ارتباط‌گیری مستمر با آنان و حمایت از سادات و ذریه نبوی در اقصی‌نقاط جهان تأکید نمودند.

ایشان با ذکر خاطراتی از سفرهای علمی و تبلیغی خود به کشورهای مسلمان‌نشین، و کشورهای غربی و شرقی در قاره های مختلف تجربه‌های ارزشمندی را در حوزه تعاملات فرهنگی و بین‌المللی بیان کرده و خواهان تحولات اساسی در نظام آموزش حوزوی شدند.

ایشان همچنین شرایط سیاسی و امنیتی جهان اسلام را بسیار حساس توصیف کرده و وحدت اسلامی و اتحاد امت پیامبر اسلام (ص) را از هر زمانی حیاتی‌تر دانستند.

در ادامه این دیدار، معاونین و اعضای هیئت‌مدیره مجمع جهانی شیعه‌شناسی نیز به بیان دیدگاه‌ها، دغدغه‌ها و سؤالات خود پرداخته و پیرامون راهکارهای اجرایی تعامل میان حوزه‌های علمیه و مراکز علمی جهان به گفت‌ وگو پرداختند.

دکتر آیت پیمان، دبیرکل مجمع جهانی شیعه‌شناسی، با معرفی همراهان خود، به تبیین فعالیت‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی، قرآنی و تبلیغی مجمع در قالب هفت معاونت تخصصی و دبیرخانه دین پژوهان پرداخت.

وی با اشاره به نیازهای روزافزون علمی و فرهنگی شیعیان در نقاط مختلف جهان، و انتظارات آنان از قم و نجف و توقعات شیعیان جهان از عالمان شیعه بر اهمیت توسعه ارتباطات علما و اساتید حوزوی با مراکز اسلامی بین‌المللی، تقویت وحدت اسلامی و نقش محوری حوزه‌های علمیه در پاسخ به چالش‌های نوظهور تأکید کرد.

در پایان این دیدار، تصمیم گرفته شد که به‌منظور عملیاتی‌سازی این دیدگاه‌ها، اتاق‌های فکر تخصصی و نخبگانی و تیم‌های اجرایی پرانگیزه در شهرهای قم، نجف و کربلا توسط مجمع جهانی شیعه‌شناسی تشکیل شود و ارتباط مستمر این مجمع با مراجع عظام تقلید به‌صورت منظم و پایدار ادامه یابد.

حضرت آیت‌الله مدرسی که از نویسندگان، مفسران و اندیشمندان برجسته جهان اسلام به‌شمار می‌روند، پس از سفر کوتاه زیارتی به مشهد مقدس و قم، عازم کشور عراق شدند.

د, 07/21/1404 - 16:07