استاد شریفی اشکوری مطرح کرد؛

شناخت دام‌های شیطان و لزوم انتخاب جبهه حق

استاد مرتضی شریفی اشکوری از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به موضوع «شناخت دام‌های شیطان و لزوم انتخاب جبهه حق» پرداخت.

/270/260/23/

این استاد حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: هر واجب و حرامی یک ظاهر و یک باطن دارد. ظاهر نماز، رکوع و سجود است و باطن آن، پذیرش مدیریت و ولایت خداست. به عکس، ظاهر حرام مانند غیبت کردن است و باطن آن، پذیرش مدیریت و ولایت شیطان.

 

وی تصریح کرد: معنای واقعی عبادت و گناه، مشخص کردن جبهه و پذیرش مدیریت است. وقتی واجبی را انجام می‌ دهیم، در حقیقت مدیریت خدا را پذیرفته ‌ایم و زمانی که مرتکب حرامی می ‌شویم، در حال پذیرش مدیریت شیطان هستیم.

 

استاد شریفی اشکوری در ادامه بیان کرد: کار اصلی شیطان، «احتناق» به معنای افسار زدن و به دام انداختن انسان ‌هاست. او با دام ‌های مختلفی سعی در گمراه کردن بندگان دارد.

 

وی ابراز داشت: یکی از خطرناک‌ترین دام ‌های شیطان، «تجلّی‌پرستی و دکورپرستی» است. خداوند دنیا را پست آفریده، اما شیطان ما را به بزرگداشت زیبایی‌های زودگذر دنیایی و احترام به ثروتمندان به جای فقرا وسوسه می‌ کند.

 

این استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: دام دیگر شیطان، کوچک شمردن گناهان است. وقتی فردی رباخواری بزرگ می ‌کند، ما ربای کوچک خود را توجیه می ‌کنیم. باید بدانیم گناه، کوچک و بزرگ ندارد و شغال، شغال است.

 

وی تأکید کرد: وعده فقر دادن و ترساندن مردم از آینده، از دیگر دام ‌های شیطان است. او انسان را به جمع ‌آوری ثروت برای روز مبادا تشویق می‌کند تا از انفاق و بخشش بازدارد.

 

استاد شریفی اشکوری خاطرنشان کرد: خشم و کینه ‌توزی نیز از دام‌های بزرگ شیطان است. شیعه واقعی امام صادق (ع) کینه ‌ای در دل ندارد و اگر از او غیبت شود، در پاسخ از غیبت ‌کننده تعریف می ‌کند.

 

وی یادآور شد: وسواس، یکی از دام ‌های خطرناک شیطان است که گاهی فرد را تا حد ترک نماز پیش می ‌برد. همچنین «توجیه» گناه، مانند تغییر نام ربا به «اسکونت» یا رشوه به «هدیه»، از دیگر حربه‌ های اوست. باید مراقب بود و دام ‌های شیطان را به خوبی شناخت.

 

ش, 09/08/1404 - 16:52