آیت الله یزدی؛

علامه طباطبایی عملا به ما یاد دادند که بحث های پیچیده را تا وقتی که اهلش را نیافتید بیان نکنید

مرحوم علامه عملا به ما یاد دادند که بحث های پیچیده را تا وقتی که اهلش را نیافتید بیان نکنید، شما هم مطالب سنگین را برای شاگردانی بحث کنید که آن ها را اهل دریافت آن مطلب بدانید در غیر این صورت، ممکن است لغزش هایی پیش بیاید.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره‌ای اساتید، آیت الله محمد یزدی ریاست مجلس خبرگان رهبری، در یازدهمین همایش اساتید تفسیر حوزه که در دارالقرآن علامه طباطبایی رحمت الله علیه برگزار شد، گفتاگر ما خواستیم از قرآن کمک بگیریم، قبل از اینکه سراغ سنت برویم باید به سراغ قرآن برویم. قرآن اولین ادله اربعه در فقه است و مرحوم مجلسی این کار را کرده است و اول قرآن را آورده و بعد روایات و بعد فتوای فقها را آورده است. البته قرآن بدون سنت قرآن نیست، و سنت بدون قرآن سنت نیست. پیامبر صلی الله علیه و آله قرآن را با سنت توصیه کرده اند.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در مورد شخصیت حضرت علامه طباطبایی رحمت الله علیه افزود: از خصایص بیان ایشان این نکته را باید گفت که در ترجمه پیچیده ترین مسائل از مقدماتی شروع می کردند که شنونده خودش می توانست نتیجه را بگیرد. علاوه بر این، مرحوم علامه عملا به ما یاد دادند که بحث های پیچیده را تا وقتی که اهلش را نیافتید بیان نکنید. شما هم مطالب سنگین را برای شاگردانی بحث کنید که آن ها را اهل دریافت آن مطلب بدانید در غیر این صورت، ممکن است لغزش هایی پیش بیاید.

 

وی تفسیر قرآن را در عین حال هم کار بسیار سخت و هم کار آسانی دانست و افزود: تفسیر قرآن از این جهت سخت است چون قرآن از علم مطلق الهی نزول پیدا کرده است تا در قالب حروف و کلمات و آیات تنظیم شده و به وسیله امین وحی به قلب مقدس پیامبر صلی الله علیه و آله نازل شده است و کتّاب وحی با آن امکانات  آن زمان، آن را نوشته اند. چیزی که تماما الهی است را نمی توان به راحتی تفسیر کرد.

 

آیت الله یزدی در انتها متذکر شد: در تفسیر قرآن، برخی بیشتر سراغ روایات می روند برخی به دنبال ادبیات عرب می روند و برخی به دنبال فلسفه می روند. باید توجه داشت که فقط با فلسفه یا ادبیات و یا روایات به تنهایی نمی توان مفاهیم والای قرآنی را تفسیر کرد و باید از همه این علوم استفاده کرد.

 

برای مشاهده تصاویر این همایش اینجا را کلیک کنید./250/31/20

 

ج, 01/28/1394 - 01:12

دیدگاه جدیدی بگذارید