استاد صادق صالحی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به موضوع «رمز معیشت گوارا» پرداخت.
/270/260/23/
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو با اشاره بر فرازی از دعای هشتم صحیفه سجادیه اظهار داشت: امام سجاد (ع) در این دعا از خداوند میخواهند که از زندگی سخت (معیشةٍ فی شدة) و مرگی بدون آمادگی (میتةٍ علی غیر عدة) به او پناه ببرد. «معیشت در شدت» به معنای تلاش طاقتفرسا برای کسب حداقل معیشت است، نه کار و کوشش عادی که خود ارزشمند است.
استاد صالحی افزود: عوامل سختی معیشت دو دسته است؛ بخشی مانند سوءاخلاق، بیاحترامی به والدین و بخل، به رفتار خود انسان بازمیگردد که با اصلاح آن، برکت و گشایش به زندگی بازمیگردد. بخش دیگر مانند بلایای طبیعی، خارج از اختیار است که باید با دعا و توکل از خداوند طلب گشایش کرد.
وی با اشاره به حدیثی از امیرالمؤمنین (ع) خاطرنشان کرد: گواراترین زندگی از آن کسی است که به آنچه خدا برایش مقدّر کرده راضی باشد. در حدیث معراج نیز «عیش هنیء» (زندگی گوارا) به زندگیای تعریف شده که صاحبش از ذکر خدا خسته نشود، نعمت هایش را فراموش نکند و همواره در پی کسب رضایت الهی باشد.
این استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر نقش قناعت و انفاق در گوارایی زندگی گفت: جامعهای که در آن مردم به یکدیگر رحم کنند و از آنچه دارند به دیگران ببخشند، مورد رحمت ویژه خداوند قرار میگیرد. داستان انفاق حضرت فاطمه زهرا(س) که لباس عروسی خود را به نیازمند بخشید، الگویی جاودانه از این حکمت است که ثمره آن، وعده شفاعت برای گنهکاران امت توسط خداوند شد.
وی با بیان روایتی از امام صادق (ع) پنج عامل «تندرستی، امنیت، توسعه در روزی، همدم سازگار (همسر و دوست صالح) و آسایش» را ارکان یک زندگی کامل و گوارا برشمرد و افزود: دستیابی به این آرامش، با تقوا، اخلاق نیکو، انفاق، نماز شب و بیداری بینالطلوعین میسر میشود. باید از خدا بخواهیم تا زندگیای گوارا و مرگی با آمادگی به ما عطا کند.