در فرصت تعطیلی طلاب باید تحقیقات فقهی خود را ادامه داده و به مباحثه و تمرین بپردازند تا پس از تعطیلات با کوله باری از تحقیقات فقهی به حوزه علمیه بازگردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به تقارن ایام نیمه شعبان با سالگرد رحلت امام خمینی رحمةالله علیه گفتند: وظیفه ما در این ایام و به صورت همیشه این است که مردم را متوجه مسأله غیبت امام زمان علیه السلام و امید دادن به آن حضرت کنیم.
ایشان با تأکید بر این که تعطیل شدن دروس به معنای تعطیلی فعالیت های طلبگی نیست، افزودند: اشتغال به علوم اسلامی به ویژه فقه بسیار مهم بوده و از افضل عبادات است، امام جواد علیه السلام در تجلیل از فقها می فرماید «تفقه ثمن هر چیز گران است، جوانی و امکانات را بدهید و تفقه را به دست آورید که ارزش دارد»
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که تفقه نردبان حد اعلی به سوی سعات است، اظهار داشتند: دو رکعت از نماز فقها به اندزه ای قیمت دارد که نماز دیگران این چنین نیست، فقها بالاترین تأثیر گذاری را در جامعه دارند.
ایشان با اشاره به این که فقط فقیه می تواند به یک قلم و در یک سطر مصرف کردن دخانیات را محاربه با امام زمان علیه السلام بیان کند، ادامه دادند: این سخن فقیه استعمار انگلستان و استبداد داخلی را منکوب کرد و به همه فهماند که مردم تابع امام زمان علیه السلام و مراجع هستند.
این مرجع تقلید با بیان این که توجه طلاب در ایام تعطیل باید به فقه باشد، ابراز داشتند: در فرصت تعطیلی طلاب باید تحقیقات فقهی خود را ادامه داده و به مباحثه و تمرین بپردازند تا پس از تعطیلات با کوله باری از تحقیقات فقهی به حوزه علمیه بازگردند.
ایشان با اشاره به اهمیت علم فقه، عنوان کردند: اساتید حوزه علمیه باید عنایت به فقه داشته باشند؛ بنابراین روحانیان نباید در تعطیلات فعالیت های علمی و طلبگی خود را تعطیل کنند، طلاب باید همواره سعی داشته باشند کار خیر انجام دهند.
حضرت آیت الله نوری همدانی با تأکید بر این که طلاب باید از مسائل روز آگاه باشند، خاطرنشان کردند: امروز روزی نیست که نسبت به اوضاع زمان غافل یا جاهل باشیم، اطلاع از جریانات روز، نقشه های دشمن و آگاه کردن مردم از وظایف طلاب است.
ایشان اضافه کردند: این که بیت المقدس و خانه خداوند که متعلق به همه مسلمانان است در اختیار رژیم صهیونیستی و رژیم آل سعود قرار دارد، نقشه های دشمن بوده و مسلمانان نمی توانند نسبت به مسائل پیرامون خود ساکت و بی تفاوت باشند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که اختلاف نظرهای سیاسی نباید به گونه ای منعکس شود که اختلافات داخلی را پدید آورد، گفتند: اختلافات بین مدیران و سیاست مداران افزون بر این که سوژه به دست دشمنان نظام می دهد، با بیانات و توصیه های رهبر معظم انقلاب نیز منافات دارد؛ اختلافات به وحدت و انسجام ملی ضربه می زند.
ایشان با تأکید بر ضرورت تبلیغ طلاب در ماه مبارک رمضان افزودند: طلاب افزون بر اشتغالات علمی، تعلیم و تربیت باید در امر تبلیغ نیز کوشا باشند و در حد توان خود مؤثر بوده و دین و ارزش های ناب اسلام را برای جامعه تبیین کنند.
این مرجع تقلید با بیان این که در تبلیغ ها باید از قرآن و نهج البلاغه استفاده شود، اظهار داشتند: تکیه بر قرآن و نهج البلاغه در تبلیغ دین از اهمیت بسیاری برخوردار است، همه طلاب مبلغ حداقل یکبار باید تفسیر دیده باشند.
ایشان ادامه دادند: بیان طلاب باید بر اساس بیان قرآن و تفسیر و همچنین مطالب مستند و متقن باشد، در راستای آشنایی با معارف قرآن فقط نباید به ترجمه اکتفا کرد؛ تفسیرهایی همانند برهان اخبار اهل بیت علیهم السلام را بیان می کند، همچنین یکی از تفاسیر جامع تفسیر المیزان است./20/11/20
دیدگاه جدیدی بگذارید