استاد احمدپور:

آرامش بشری در گرو نهادینه کردن تفکر مهدویت است

ما اگر بخواهیم تفکر مهدوی را در جامعه پیاده کنیم مهمترین و بزرگترین وظیفه ما پیروی از علما و مراجع است و خاصه امروز سکان دار این کشتی هدایت مقام معزز رهبری است.

 

استاد علی احمدپور در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید در رابطه با موضوع ضرورت توسعه مباحث مهدویت در حوزه و پاسخگویی به شبهات در این زمینه، گفت: در دنیایی که ما زندگی می کنیم خوبی و بدی در کنار هم قرار دارد خداوند در خلقت افراد و جهان بشری خوبی ها و بدی ها را قرار داده است «وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا، فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا».

 

استاد سطوح عالی حوزه علمیه ادامه داد: درون انسان ها همیشه به دنبال صلح و آرامش و رسیدن به آن کمال و امنیت درونی و برونی است و انسان همیشه در دنیا به دنبال آن می گردد تا پیدایش کند نه تنها مسلمانان بلکه فطرت بشری به دنبال این است و خداوند متعال هم چون از درون انسان خبر دارد وعده می فرماید «وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ» که بندگان صالح دنیا را اداره خواهند کرد، از این جهت است که در دنیا انسان ها از واژه صلح، صلاح، اصلاح استفاده کنند ولی کسانی هستند که مردم را به سوی خوبی و دور نمای زیبا ولو از راههای باطل هدایت می کنند.

 

وی اظهار داشت: امروز یکی از ضرورت ها این است که ما بحث مهدویت و بحث جهانی با تفکر مهدوی را مطرح کنیم، جهانی عاری از ظلم و ستم، پیشرفته، که در آن تنها جنبه مادی پیشرفت مد نظر نباشد بلکه جهانی باشد که برطرف کننده نیاز بشر باشد و انسان را به آرامش درونی برساند، خداوند در قرآن کریم چند چیز را به عنوان آرامش بشری مطرح می کند که در تفکر مهدوی مطرح است و باید در زندگی ما پیاده شود مثلا اینکه انسان هر چیزی را که می بیند دلش آن را آرزو می کند «وَجَعَلَ اللَّيْلَ سَكَنًا» چون شب تاریک است انسان دور را نمی بیند نزدیک را می بیند داشته خود را می بیند، وقتی به خود می نگرد به آرامش می‌رسد.

 

استاد حوزه علمیه قم افزود: در تفکر مهدوی همه انسان ها مفهوم انسانیت را یکی می بینند و لذا به آرامش می رسند و دیگر جنگی نخواهد بود، امیرالمؤمنین علیه السلام در فرمایشی به مالک اشتر می فرمایند: «ای مالک تو که به مصر می روی آنهایی که در مصر هستند از دو جهت با تو برادرند یا برابرند از لحاظ خلقت یا برادرند از نظر دین».

 

وی بیان کرد: در آیین و تفکر مهدوی، جهان در قالب یک وجود دیده می شود، آن تعبیری که پیامبر بزرگوار اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در روایت دارد که انسان ها مانند یک عضو هستند و سعدی این مضمون را در غالب شعر بیان می کند

بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار

 

استاد سطح عالی حوزه متذکر شد: در تفکر مهدوی همه انسان ها به فکر یکدیگر هستند همه انسان ها یک عضو می باشند ما امروز در حوزه باید تلاش کنیم تا این تفکر را با یک بیان ساده، علمی و عامه پسند به مردم ارائه دهیم اگر ما این کار را انجام ندهیم قهرا دزدهای سر گردنده با عنوان اصلاح بشریت و عرفان های کاذب آن درون مایه انسان ها را خالی خواهند کرد و زمانی که این اتفاق بیفتد سرمایه ما از دستمان می رود، سرمایه ما انسان ها همان شخصیت ها و انسانیت ها است و لذا ضرورت دارد که ما تفکر مهدوی را خیلی روشن و متقن و کاربردی به گونه ای که در جامعه به درد مردم بخورد مطرح کنیم امروز این یک ضرورت است.

 

وی اضافه کرد: اگر ما توانستیم فرهنگ مهدوی را از نظر علمی و عملی پیاده کنیم آن وقت موفق هستیم، شما به مرکز خریدی که بروید می بینید که جنس خوب را همه می خرند خداوند متعال هم وعده داده است که «إِنَّ اللَّـهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا» از کسانی که ایمان آورند دفاع می کند و این وعده الهی است، که این نور باید روشن شود «يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّـهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّـهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ» ولو اینکه دیگران بخواهند این نور روشن نشود این چنین نیست و نمی توانند.

 

استاد احمدپور مطرح کرد: بنده به عنوان یک طلبه کوچک عرض می کنم نهایت تلاش ما باید این باشد که در رفتارمان و در عملکردمان آن تفکر مهدوی را پیاده کنیم، دیگران از روش و افکار ما امیدوار باشند و به سوی صلح و صلاح و امنیت حرکت کنند که قطعا آن وعده الهی محقق شدنی است یکی از کارهایی که ما باید انجام بدهیم این است.

 

وی بیان داشت: همان طور که خداوند متعال در قرآن کریم سبب آرامش انسان را نشکستن حریم ها قرار داده است ما نیز در مباحث مهدویت نباید حریم شکنی داشته باشیم، حریمی که با فطرت انسان سازش دارد و آن را انبیاء بیان کردند و ائمه اطهار علیهم السلام به صورت عملی به ما نشان دادند باید آن حریم را رعایت کنیم ولو اینکه خیلی ها به عنوان عناد، دشمنی، کینه ورزی که دارند آن را نپذیرند چنان که امام حسین علیه السلام در ارائه فرهنگ مهدویت تا پای شهادت آمد شهید هم شد ولی خیلی ها نپذیرفتند ولی ما امروز می بینیم که آن کاشته فکر امام حسین علیه السلام محصول داده است.

 

استاد سطح عالی حوزه خاطرنشان کرد: ما نباید بترسیم که در دنیا کسانی در مقابل ما قد علم کنند و بخواهند فکر ما را مورد نقادی قرار دهند اینها خدا را هم نقد می کنند، انبیا را هم نقد کردند ما باید به تکلیف خودمان عمل کنیم که قرآن تعبیری دارد «أَأَنتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ» آیا شما می کارید یا ما؟ که فرمودند منظور از کاشتن رویاندن است، ما باید به وظیفه خود عمل کنیم نتیجه را خداوند متعال می رویاند ان شاء الله که همه در این مسیر ثابت قدم باشیم آن طور که شهدای ما در راه تفکر مهدوی حرکت کردند و نتیجه آن امنیتی است که در جامعه امروز وجود دارد.

 

استاد احمدپور در پایان متذکر شد: ما اگر بخواهیم تفکر مهدوی را در جامعه پیاده کنیم مهمترین و بزرگترین وظیفه ما پیروی از علما و مراجع است و خاصه امروز سکان دار این کشتی هدایت مقام معزز رهبری است با اشرافی که به جوامع و اطلاعاتی که دارند، ما اگر بخواهیم امروز تفکر مهدوی را پیاده کنیم حقیقتا و بدون تعارف باید از این شخصیت پیروی کنیم امیدوارم که همه زیر پرچم امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف موفق باشند، پس نهایت ضرورت تفکر مهدوی در جامعه اگر بخواهد پیاده شود پیروی از مراجع و خاصه از مقام معظم رهبری است.220/21/20

ش, 11/17/1394 - 21:12

دیدگاه جدیدی بگذارید