بیانات آیت الله العظمی مظاهری در آئین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان

آئین آغاز سال تحصیلی حوزۀ علمیّۀ اصفهان، صبح دیروز با سخنان حضرت آیت الله مظاهری در مدرسۀ صدر اصفهان برگزار شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله مظاهری، رئیس حوزۀ علمیّۀ اصفهان در این مراسم، با اشاره به غنای علمی و فرهنگی مکتب تشیّع در همۀ محورها به‌ویژه در عرصۀ احکام، اخلاق و اعتقادات، تشیّع را مصداق کاملی از شجرۀ طیّبۀ قرآنی دانسته و تأکید کردند: همگان باید شکرگزار این نعمت الهی باشیم و بدانیم که این درّگران‌بها با مجاهدت‌های فراوانی از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و اینک به‌عنوان یک امانت خطیر در دست ما قرار گرفته است و از این جهت حوزه‌های علمیه و طلّاب و فضلاء، باید با شناخت این وظیفۀ مهم، در انتقال صحیح این مفاهیم و آموزه‌های غنی، کوشا بوده و تلاش در این زمینه را به مثابۀ واجبی عینی برای خود تلقّی کنند.

 

آیت‌الله‌العظمی مظاهری با بیان گوشه‌هایی از عملکرد و کارنامۀ درخشان برخی از علمای نامدار عالم تشیّع از جمله شیخ طوسی، صاحب جواهر، وحید بهبهانی و امام راحل عظیم‌الشّأن«قدّس‌سرّهم» رمز توفیقات آنان را توجّه و التزام به جایگاه مقدّس حوزوی و شناخت مسئولیت خطیر خود و نیز تلاش و کوشش بی‌وقفۀ آنان دانسته و تأکید کردند: آن بزرگواران به سبب همین توجه و قدرشناسی، همۀ محرومیت‌ها و محدودیت‌های زندگی مادّی را تحمّل کردند و استمرار مکتب تشیّع را تضمین و تأمین ساختند.

 

حضرت آیت‌الله‌ مظاهری با تأکید بر ضرورت بسط و گسترش فرهنگ تشیّع در جهان معاصر و وظیفۀ سنگین طلاّب و حوزه‌های علمیه در این زمینه، خاطرنشان کردند: انتقال فرهنگ شیعه، نیازمند دو بال «تلاش و کوشش» و «تقوا و خلوص» است و علماء و روحانیون باید با استفادۀ صحیح از نعمت عمر و از همۀ ابزارهای جدید، در همین راستا گام بردارند.

 

حضرت آیت‌الله‌ مظاهری، عنصر تقوا و خداترسی را مایۀ اعتلاء و رشد فزاینده در زندگی علمی و عملی طلّاب دانسته و با بیان مصادیقی عینی از آن در زندگی بزرگان، تأکید کردند: مجاهدت علمی بالاترین ثواب‌ها را داشته و یکی از مصادیق بارز عمل صالح در قرآن کریم است؛ ولی در کنار این تلاش، رعایت تقوا و تقیّد به ظواهر شرع نیز امری لازم و ضروری خصوصاً برای روحانیّت است.

 

آیت‌الله‌العظمی مظاهری در پایان سخنان خود، بر لزوم استمداد از عنایات ویژۀ اهل‌بیت«علیهم‌السلام» به‌خصوص حضرت بقیّة الله الاعظم«ارواحنافداه» برای رسیدن به اهداف الهی، تأکید و توصیه نمودند./20/12/20

 

ي, 05/31/1395 - 22:10

دیدگاه جدیدی بگذارید