استاد حسینی:

متاسفانه شاهد آن هستیم که انگیزه و تلاش علمی در نوع طلاب افت کرده است

نکته ای که در مورد تعدد دروس وجود دارد این است که بالا رفتن کمیت درس طلبه ها با توجه به این که می بینیم انگیزه و تلاش تحصیلی در نوع طلاب افت کرده است قطعا از کیفیت کار آنها خواهد کاست.

 

استاد سید ابراهیم حسینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید گفت: معضلی که ما در گذشته داشتیم این بود که آن محدوده های دروس به خاطر تعطیلات و کم بودن زمان خوانده نمی شد لذا است که مدیران حوزه این مساله را بررسی کردند و این بحث دو نیمسالی را پیشنهاد دادند و در نتیجه یک سال برای خواندن رسائل و مکاسب اضافه شد که به نظر بنده این طرح خوبی بود.

 

وی افزود: نکته ای که در مورد تعدد دروس وجود دارد این است که بالا رفتن کمیت درس طلبه ها با توجه به این که می بینیم انگیزه و تلاش تحصیلی در نوع طلاب افت کرده است قطعا از کیفیت کار آنها خواهد کاست مگر این که واقعا این مطلب را با استفاده از اساتید آن هم اساتیدی که در این زمینه دارای تجربیاتی هستند اصلاح کنند بدین شیوه که قسمت های از کتاب ها خوانده شود که کاربردی هستند و آن قسمت هایی که نیاز نیست و یا زائد است، خوانده نشود.

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: واقعا ما باید محتوای کتاب های موجود حوزه را به اهم و مهم و غیر مهم تقسیم کنیم، آنهایی که اهم و مهم هستند را بخوانیم و آنهایی که مهم نیستند یا زائد هستند و علم به آنها اثری ندارد را حذف کنیم و این گونه از حجم کتاب ها بکاهیم، اگر این گونه شود به نظر بنده خیلی خوب است چون ما الان مخصوصا در علم اصول زوائد خیلی زیادی داریم، اگر این زوائد حذف شود و آن چیزهایی که ضروری و لازم است خوانده شود، مطلوب است.

 

وی اضافه کرد: به عقیده بنده در فقه هم باید آن چیزهایی که مبتلا به نیست و علم به آن لازم نیست و ضرورتی ندارد را حذف کنیم و یقینا این مساله موجب این خواهد شد که بتوانیم مقاصد اصلی کتاب را بدست آوریم مثلا کتاب قطعی که در رسائل به هیچ وجه ثمر عملی ندارد و در خود اصل این مطلب هم تشکیک شده است را می خوانیم اما در رسائل کتاب تعادل و تراجیح را نمی خوانیم.

 

استاد حسینی در انتهای سخنانش بیان داشت: مساله دیگری که وجود دارد این است که مثلا در مساله کاربردی مثل تعادل و تراجیح شاید یکی دو درس وجود دارد و ما واقعا باید در این مساله تجدید نظر کنیم، بنده احساس می کنم که بهترین راهکار این است که ما بیاییم و اساتید مبرزی را انتخاب کنیم و بخش هایی از کتاب های درسی که لازم و ضروری است و علم طلاب به آنها ثمرآفرین و کاربردی است را بخوانیم و آن چیزهایی که لازم و ضروری نیست از کتاب ها کنار گذاریم و الا در غیر این صورت طلبه ها با تعدد درس ها و انگیزه و تلاش کمی که دارند، روز به روز افت بیشتری در تحصیلشان خواهند داشت./20/22/260

 

ج, 06/24/1396 - 18:05

دیدگاه جدیدی بگذارید