در شرایط امروز دشمنان به این نتیجه رسیدند که اگر وحدت اسلامی که از آرمان های بزرگ حضرت امام رحمة الله علیه است در جهان اسلام محقق شود به هیچ وجه نمی توانند بر مقدرات مردم مسلمان احاطه پیدا کنند و به همین دلیل آنها افرادی را درون مذاهب نفوذ می دهند و به نام دفاع از آن مذاهب موجب می شوند که دائما آن مذاهب با هم درگیر شوند.
استاد سید تقی قادری در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید گفت: اگر ما بخواهیم وحدت مورد نظر قرآن کریم و ائمه معصومین علیهم السلام و حضرت امام رحمة الله علیه بنیان گذار نظام جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری از حالت شعار زدگی شکلی عملی پیدا کند به نظر می رسد که باید به چند نکته کلیدی و مهم توجه کنیم.
وی افزود: نکته اول این است که ما پیش از این که سخن از وحدت بین فرق اسلامی کنیم باید باور به وحدت اسلامی داشته باشیم و این را بپذیریم که وحدت اسلامی فریضه ای است که در تراز فرائض دیگر اسلامی است یعنی همان طور که نماز و روزه و حج فریضه است، وحدت بین فرق اسلامی قطعا یکی از فرائض اسلامی است، دلیل این نکته این است که وحدت اسلامی از نکات مهمی است که خاستگاهش آیات بلند قرآنی است از جمله آیه 103 سوره آل عمران که می فرماید: «اذکروا نعمة الله علیکم اذ کنتم اعداءا فالف بین قلوبکم فاصبحتم بنعمته اخوانا» که در این آیه خداوند متعال مساله وحدت را به عنوان یک نعمت بزرگ الهی مطرح می کند؛ طبیعی است که اگر ما قدردان یک نعمت نباشیم و آن نعمت از دست برود به دنبال سلب نعمت مشکلات عدیده ای گریبانگیر جامعه اسلامی می شود.
این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: قرآن کریم در آیه دیگری تصریح دارد: «ولا تنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم» اگر شما وحدت را حفظ نکنید و با هم نزاع کنید و کشمکش داشته باشید نتیجه این اختلاف ها و دوئیت ها و نفاق ها باعث می شود که عملا آن قوت و قوای شما از بین برود و به تدریج دیگران بر شما تسلط پیدا کنند، این اولین نکته ای است که نشان می دهد کسانی که به دنبال وحدت اسلامی هستند باید وحدت را به عنوان یک فریضه ای از فرائض اسلامی به حساب آورند.
وی خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که تمام کسانی که معتقد به وحدت اسلامی هستند به این مساله توجه دارند که هرگز وحدت اسلامی به معنای وحدت مذهبی نیست یعنی مرحوم آیت الله العظمی بروجردی که به دنبال وحدت اسلامی بودند و شیخ شلتوت رهبر بزرگ مصر که دنبال وحدت اسلامی بود، همچنین مرحوم علامه امینی و مرحوم سید شرف الدین که دنبال وحدت اسلامی بودند و به دنبال آنها حضرت امام رحمة الله علیه و مقام معظم رهبری که به دنبال وحدت اسلامی هستند، هرگز معنا و مفهوم وحدت اسلامی را به معنای وحدت مذهبی نگرفته اند یعنی این عزیزان نمی خواهند به مذاهب اسلامی بگویند که شما خصوصیات مذهب خودتان را رها کنید تا با هم ادغام شوند و هرگز این مساله را قصد نکردند که فرقه های حنبلی، مالکی حنفی و شافعی و شیعیان فتاوای فقهی مختص خودشان را رها کنند و به یک مذهب تبدیل شوند.
استاد قادری بیان داشت: مساله وحدت مذهبی منطقی نیست چون هر مذهبی برای خودش استدلالی دارد و عملی هم نیست به این خاطر که کار آسانی نیست که ما بخواهیم مذهبی را از جامعه برکنیم و به یک مذهب دیگر تبدیل کنیم مقصود از وحدت اسلامی عبارت است از اتحاد اسلامی که باید با حفظ احترام به عقاید تمام مذاهبی که در اسلام وجود دارند و این مذاهب پنج گانه ای که به رسمیت شناخته شده اند و با حفظ نگاه های فقهی و علمی و احترام به همه دیدگاه ها نباید در نقاط مشترک در مقابل دشمنانی که با هم برای شکستن هیبت اسلام اتحاد دارند، اختلاف پیدا کنیم و در نتیجه اگر همه امت اسلامی وحدت اسلامی و نه وحدت مذهبی پیدا کنند تبدیل به یک قدرت بزرگ می شوند و اجازه نمی دهند که بیگانگان بر سرنوشت اسلام حاکم شوند.
وی اضافه کرد: نکته سوم که نکته بسیار مهمی است این مساله است که اگر ما بخواهیم به وحدت اسلامی برسیم، هیچ کس نباید به بهانه دفاع از مذهب خودش مقدساتی که مورد نظر طرف مقابل است را مورد سوال قرار دهد و طبیعی است اگر ما به بهانه دفاع از عقیده و فکر و مذهب خودمان مقدسات طرف مقابل را مورد سوال قرار دهیم، هرگز وحدت اسلامی امکان پذیر نیست؛ از طرفی نکته مهم تر این است که نباید این وحدت اسلامی هم تا جایی پیش برود که افرادی که نسبت به یک مذهب اعتقاد و باور دارند، احساس کنند که مذهبشان در حال استحاله شدن در مذهب دیگر است، اگر این سه نکته اصلی که مورد نظر است رعایت شود طبیعتا جامعه اسلامی به وحدت اسلامی می رسد و قطعا هم این اتفاق می افتد.
این استاد حوزه علمیه قم در انتهای سخنانش بیان داشت: نکته چهارم این است که در شرایط امروز دشمنان به این نتیجه رسیدند که اگر وحدت اسلامی که از آرمان های بزرگ حضرت امام رحمة الله علیه است در جهان اسلام محقق شود به هیچ وجه نمی توانند بر مقدرات مردم مسلمان احاطه پیدا کنند و به همین دلیل آنها افرادی را درون مذاهب نفوذ می دهند و به نام دفاع از آن مذاهب موجب می شوند که دائما آن مذاهب با هم درگیر شوند و درگیر کردن این افراد نفوذی باعث می شود وحدت اسلامی محقق نشود، در عین حال اگر مواظبت شود و مانع از نفوذ این افراد شویم آن آرمان های امام خمینی رحمة الله علیه محقق خواهد شد./260/22/20
دیدگاه جدیدی بگذارید