علت این که ما ایام ولادت ها و شهادت ها را گرامی می داریم این است که معرفتمان را نسبت به این انوار مقدسه بیشتر کنیم و در اثر این معرفت محبتمان بیشتر شود و وقتی محبت واقعی نسبت به آن حضرات پیدا کردیم، سعی می کنیم رنگ محبوب را به خودمان بگیریم کما این که در محبت های ظاهری محب همیشه سعی می کند شکل محبوب خودش باشد و آن چه را که او می پسندد در خودش ایجاد کند و آن چه را که او نمی پسندد از خودش دور کند.
استاد محمد حسین هوشیاری در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید گفت: یکی از مهم ترین هدیه ها و نعمت هایی که خداوند به انسان ها اهدا کرده است وجود مقدس پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم است که این هدیه در زمانی به انسان ها تعلق گرفت که آنها در ضلالت و گمراهی غوطه ور بودند و جاهلیت بر آنها حاکم بود، خداوند متعال نور مقدس آن حضرت را در سرزمین حجاز نازل کرد تا راه را برای هدایت آنها بگشاید.
وی افزود: خداوند در قرآن کریم می فرماید: «لقد من الله علی المومنین اذ بعث فیهم رسولا من انفسهم یتلوا علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمة و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین» یعنی بشریت و انسان ها قبل از این در ضلالت بودند و خداوند برای این که آنها را نجات دهد و تعلیم و تربیتی از ناحیه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نسبت به انسان ها انجام شود، وجود مقدس آن حضرت را در میان آنها مبعوث گردانید.
این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: با تولد حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم برکت و رحمت الهی شامل حال انسان ها شد، رسولی که به عنوان اسوه از طرف خود خداوند متعال معرفی شده اند که خداوند متعال درباره آن حضرت فرمود: «لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة» و در جای دیگر هم فرمود: «انک لعلی خلق عظیم» که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم با این خلق عظیمی که داشتند، توانستند در مدت کوتاهی جمع زیادی از مردم را به گرد خودشان جمع کنند و باعث مسلمان شدن خیلی از افراد شوند.
وی اضافه کرد: علت این که ما ایام ولادت ها و شهادت ها را گرامی می داریم این است که معرفتمان را نسبت به این انوار مقدسه بیشتر کنیم و در اثر این معرفت محبتمان بیشتر شود و وقتی محبت واقعی نسبت به آن حضرات پیدا کردیم، سعی می کنیم رنگ محبوب را به خودمان گیریم کما این که در محبت های ظاهری محب همیشه سعی می کند شکل محبوب خودش باشد و آن چه را که او می پسندد در خودش ایجاد کند و آن چه را که او نمی پسندد از خودش دور کند لذا گرامیداشت این ایام باید به این هدف و غرض باشد که ما با نور مقدس رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه اطهار علیهم السلام بیشتر آشنا شویم و نسبت به آنها معرفت بیشتری پیدا کنیم.
استاد هوشیاری اظهار داشت: در آیات قرآن کریم داریم «إن کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله» علامت محبت این است که تبعیت از حضرت داشته باشیم و ان شاءالله رنگ و بوی آن حضرت را بگیریم و متخلق به اخلاق آن حضرت شویم که «انک لعلی خلق عظیم» به عنوان مدال والای اخلاقی به آن حضرت از طرف خالق متعال اعطا شد.
وی در انتهای سخنانش بیان داشت: ان شاء الله ما نیز بتوانیم با گرامیداشت این ایام به هدف تخلق به اخلاق پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در جامعه برسیم و آن را سرلوحه اهداف خودمان قرار دهیم. ان شاءالله همان گونه که خداوند متعال در ایام جاهلیت و ضلالت و گمراهی نور خودش را با تولد حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به مردم ارزانی داشت و باعث هدایت مردم شد، در این ایام هم که به نوعی بشر گرفتار جاهلیت مدرن است با ظهور حضرت ولی عصر ارواحنا له الفداء نعمتش را تمام کند و باعث هدایت و جلوگیری از ظلم و ستمی شود که به مظلومان عالم مخصوصا شیعیان می رود./260/22/20
دیدگاه جدیدی بگذارید