استاد موسوی مطرح کرد؛

سرّ نام های فاطمه و زهرا برای حضرت صدیقه کبری

«و غشیت ابصار الملائکة» ملائکه نتوانستند به این نور عظمت نظر کنند «و خرت الملائکة لله ساجدین» همه ملائکه در مقابل عظمت نور خدا به سجده افتادند «و قالوا الهنا و سیدنا ما لهذا النور» ملائکه گفتند خدایا این نور چیست؟ «فاوحی الله الیهم» خداوند به ملائکه فرمود: «هذا نور من نوري» این نوری است از نور من «اسکنته فی سمائی خلقته من عظمتی» این نور را در آسمان ها سکنی دادم و از عظمت خودم خلق کردم.

 

استاد سید ابراهیم موسوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید گفت: «اللهم صل علی فاطمة و ابیها و بعلها و بنیها و السر المستودع فیها و صلی الله علی جمیع الانبیا و المرسلین و الشهدا و الصدیقین» سخن گفتن راجع به فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها سخت است اگر کسی در فن سخنرانی وارد باشد و بخواهد ابعاد فضایل ایشان را بررسی کند شاید بتواند چندین ماه صحبت کند.

 

وی افزود: در روایات فضایلی برای حضرت صدیقه سلام الله علیها ذکر شده است این روایات روایاتی هستند که سندهای بسیار قوی ای دارند که بعضا در کتب عامه هم نقل شده اند، روایاتی راجع به اسماء ایشان وجود دارد که چرا آن حضرت را «زهرا» نامیدند و چرا آن حضرت به «فاطمه» نامیده شده اند در این باره روایتی از جابر بن عبدالله انصاری است «روی جابربن عبدالله عن ابی جعفر علیه السلام: قلت له لم سميت فاطمة الزهراء زهراء فقال لأن الله عزوجل خلقها من‏ نور عظمته‏ فلما أشرقت أضاءت السماوات و الأرض بنورها» همانا خداوند متعال آن حضرت را «زهرا» نامید چون ایشان را از نور عظمت خود آفرید و وقتی نور عظمت خداوند جلوه گری کرد زمین و آسمان به نوری که خداوند از نور عظمتش خلق کرد منور شد.

 

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه بیان روایت افزود: «و غشیت ابصار الملائکة» ملائکه نتوانستند به این نور عظمت نظر کنند «و خرت الملائکة لله ساجدین» همه ملائکه در مقابل عظمت نور خدا به سجده افتادند «و قالوا الهنا و سیدنا ما لهذا النور» ملائکه گفتند خدایا این نور چیست؟ «فاوحی الله الیهم» خداوند به ملائکه فرمود: «هذا نور من نوري» این نوری است از نور من «اسکنته فی سمائی خلقته من عظمتی» این نور را در آسمان ها سکنی دادم و از عظمت خودم خلق کردم «أخرجه من صلب نبی من انبیایی» این نور را از سلب پیغمبری از پیامبرانم خارج می کنم که منظور پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است «أفضله علی جمیع الانبیاء» او را بر جمیع انبیا فضیلت می دهم و «أخرج من ذلک النور أئمة» روایت در این جا خیلی جالب است خداوند فرمودند من از این نور عظمت، ائمه اطهار علیهم السلام را خارج می سازم که «یقومون بامری» اینها به امر من قیام می کنند.

 

وی اضافه کرد: در زیاراتی که از اهل بیت علیهم السلام رسیده است همه آنها با «قائم بأمرالله» مورد خطاب قرار گرفته اند در این روایت دارد و «یهدون إلی حقی» این ائمه ای که از نور عظمت من خلق می شوند خلق من را هدایت می کنند «و أجعلهم خلفائي في أرضي بعد انقضاء وحيي» من آنها را جانشینان در ارض قرار می دهم.

 

استاد موسوی اظهار داشت: زهرا به معنای شی نورانی است سیاره زهره را هم به زهره می نامند چون از اجرام نورانی در آسمان است و چشمان را خیره می کند در روایت است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم به دخترشان خطاب کردند: «یا فاطمة أتدرین لم سمیت فاطمة» آیا می دانی چرا به فاطمه نامیده شده ای «فقال علی علیه السلام یا رسول الله لم سميت قال لأنها فطمت هي و شيعتها من النار» در این جا امیر المومنین علیه السلام سوال کردند چرا فاطمه زهرا سلام الله علیها «فاطمه» نامیده شده اند، رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند چون فاطمه علیها السلام و شیعیانشان از آتش دوزخ جدا شده اند.

 

وی خاطرنشان کرد: روایت های زیادی در مورد فضایل آن حضرت وارد شده است کتاب «القطرة» مرحوم آیت الله سید احمد مستنبط در مورد فضایل اهل بیت علیهم السلام است که ایشان این روایات را از منابع بسیار معتبری نقل می کنند که بعضی از این روایات در منابع عامه هم وجود دارد در این کتاب روایات زیادی هم در مورد فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها نقل شده است.

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: به دو آیه از قرآن هم برای بیان فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها اشاره می کنم یکی آیه «مرج البحرین یلتغیان بینهما برزخ لا یبغیان» است که این آیه در فضیلت آقا امیرالمومنین و حضرت زهرا علیهما السلام است که اینها به واسطه ازدواجشان با هم ملاقات می کنند و «یخرج منهما اللؤلؤ و المرجان» یعنی امام حسن و امام حسین علیهما السلام از آنها متولد می شوند که در روایت است که آنها گوشواره های عرش الهی هستند.

 

وی افزود: در آیه دیگری از قرآن است که وقتی اشاره می کند که عده ای ناله های جهنمیان را نمی شوند «لا یسمعون حسیسها و هم فی ما اشتهت انفسهم خالدون» در ذیل این آیه رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: «والله این آیه در مورد دخترم زهرا و محبین او است، اینها در بهشت نه تنها ناله های جهنمیان را نمی شنوند بلکه در بهشت از بهترین میوه ها و غذاها و هر چه که نسبت به آن اشتهاء دارند می توانند استفاده کنند» و شیعیان حضرت زهرا سلام الله علیها افرادی هستند که آن چه که در مورد حضرت در مسائل زندگی از عفت و پاکدامنی و تربیت اولاد مطرح شده است را دقیقا عمل کنند و از خدا می خواهیم که ان شاءالله از محبین آن حضرت باشیم./20/21/260

 

س, 12/10/1395 - 15:22

دیدگاه جدیدی بگذارید