استاد تحریری ضمن اشاره به اینکه دعا ابعاد گوناگون مسائل عقلی اعتقادی اخلاقی و عملی را به ما تعلیم می دهد تاکید کرد: ما باید در درس این دعاها قرار بگیریم یعنی علاوه بر اینکه ارتباط روحی و معنوی با دعا پیدا می کنیم دعا باید برای ما طلبه ها یک جنبه درسی داشته باشد.
استاد محمد باقر تحریری در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید با اشاره به سفارش روایات نسبت به روز عرفه، تاکید کرد: در واقع این روز یکی از اعیاد مسلمین است و به خاطر جایگاهی که وقوف در عرفات در روز عرفه در حج برای حجاج دارد خدای متعال عنایتش را توسعه داده و دیگران را هم که در عرفات نیستند از فضائل عرفات بهره مند کرده است.
این استاد فلسفه و عرفان حوزه علمیه قم ادامه داد: از فضائل مهم شب و روز عرفه این است که فرموده اند اگر کسی در شبهای قدر در ماه رمضان احتمال می دهد بهره ای نبرده و مشمول رحمت و مغفرت الهی نشده باشد چشم امید به شب و روز عرفه داشته باشد یعنی در حقیقت جای خالی فضائل شب قدر را پر می کند و می توان گفت همان فضائل شب قدر را شب و روز عرفه دارد و خداوند متعال مقدرات را از ناحیه و طریق ولی الله الاعظم بر موجودات و انسانها اجرا می کند، از این جهت شب و روز عرفه فضائل معنوی زیادی دارد و سفارشات زیادی نسبت به آن شده است.
این استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه مؤمنین به طور کلی لازم است عظمت این شب و روز را بدانند و از دعاهایی که از جانب حضرات معصومین علیهم السلام وارد شده بهره مند شوند، ابراز داشت: در شب عرفه دعای پر معنایی آمده که این دعا در شبهای جمعه هم خوانده می شود و مجموعه ای از معارف اعتقادی در این دعا آمده است.
وی ادامه داد: روز عرفه هم که عمدتا بعد از نماز ظهر و عصر شروع می شود فضائل بسیار زیادی دارد روزه اش مستحب است و آنچه در این روز بسیار سفارش شده دعا است، با تبعیت از کسانی که در عرفات هستند و به درگاه الهی تضرع می کنند زجه می زنند و طلب توبه و بخشش می کنند، ارتباط ولایی با صاحب این روزها یعنی وجود مقدس حضرت صاحب الامر علیه السلام پیدا می کنند، شایسته هست که ما هم داشته باشیم به هر حال باید مقدماتی فراهم کنیم تا بتوانیم از این روز استفاده بکنیم.
استاد تحریری در ادامه تاکید کرد: مؤمنین و مخصوصا ما طلاب باید وقت های خاصی را برای دعاهای مأثور اختصاص دهیم و درسمان را با ارتباط خاضعانه با درگاه الهی همگام کنیم، چرا که یکی از این راههای ارتباط خاضعانه با دعا ارتباط معنوی پیدا کردن است.
این استاد تفسیر حوزه علمیه قم ضمن تاکید بر این مطلب که دعاها ابعاد گوناگون مسائل عقلی اعتقادی اخلاقی و عملی را به ما تعلیم می دهند، خاطرنشان کرد: ما باید در درس این دعاها قرار بگیریم یعنی علاوه بر اینکه ارتباط روحی و معنوی با دعاها پیدا می کنیم دعاها باید برای ما طلبه ها یک جنبه درسی داشته باشد حال یا در شبانه روز یا هفتگی و یا ماهانه.
وی ادامه داد: در روز عرفه یک دعای مفصلی امام حسین علیه السلام دارند علاوه بر این، یک دعای مفصلی امام سجاد علیه السلام در صحیفه مبارکه سجادیه دارند که حقایق توحیدی در این دعاها آمده و ما را با معارف ناب اهبیت علیهم السلام آشنا می کند.
استاد تحریری ضمن تاکید این نکته که ما باید علاوه بر درسهایی که در حوزه می خوانیم با معارف اهلبیت چه در قالب دعاها و چه در قالب خطبات ارتباط تنگاتنگ داشته باشیم، خاطر نشان کرد: مبدأ تعالیم ما باید معارف اهلبیت علیهم السلام باشد چرا که با این کار یک نقطه آشنایی ایجاد می شود تا إن شاءالله از این طریق ما با آن روح بلند امام آشنا شویم و بفهمیم که این ارواح طیبه چه نقطه های اوجی را نسبت به خدای متعال داشته اند.
استاد تحریری در پایان سخنان خود خاطرشان کرد: باید از این نقطه های اوج درس بگیریم و در زندگی عملی خودمان پیاده کنیم و تا زمانی که در حوزه و سلک روحانیت هستیم یک رنگ معنوی از مسیر معنویت اهلبیت علیهم السلام پیدا کنیم، این رنگ معنوی را باید در این ایام خاص بگیریم و در طول زندگی هم ادامه بدهیم تا اینکه این ارتباطمان حفظ و همواره تقویت بشود و بتوانیم یک منشأ اثر برای جامعه اسلامی باشیم./210/32/20
دیدگاه جدیدی بگذارید