استاد میلانی:

جای مدافعین قوی امامت در حوزه های علمیه قم و نجف خالی است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، استاد سیدعلی میلانی در مراسم آغاز سال تحصیلی مدرسه امامت بیان داشت: همه به اهمیت مباحث امامت واقف هستیم بویژه در این زمان که هجمه ها نسبت به مذهب و مکتب تشیع از هر طرف به اشکال مختلف رو به تزاید است.

وی افزود: این مسئله از یکسو  تکلیف ما را مضاعف و از سوی دیگر، عزم ما را برای کار بیشتر در این زمینه تقویت می کند. همچنان باید بر مباحث امامت تاکید و سرمایه گذاری کنیم تا بتوانیم تا اندازه ای پاسخگوی هجمه ها باشیم.

وی با بیان اینکه مباحث امامت را به دو قسم تبیینی و تطبیقی تقسیم می کنند، گفت: همه این مباحث مهم است و باید مورد بحث قرار گیرد و به آن اهتمام شود. اما از انجا که هجمه ها روز به روز بیشتر است و نیاز بیشتر به دفاع از مکتب و مبانی اعتقادی مکتب اهل بیت (ع) داریم، بنا را بر این گذاشتم که مباحث امامت تطبیقی را موردنظر داشته باشیم و مطرح کنیم چون مباحث امامت تطبیقی هم ایمان شیعیان را تقویت و هم نیروهای قوی را در برابر مخالفین تربیت می کند. درحالیکه امامت تبیینی، مباحث داخل تشیّع است و صرفا برای شیعیان سودمند است.

وی با اشاره به آثار خود در زمینه امامت تبیینی بویژه کتاب شرحی بر زیارت جامعه کبیره عنوان کرد: با این همه وظیفه می دانم که تمام وقت و امکانات را در امامت تطبیقی صرف کنیم. هدف این موسسه از روز اول بر این بود که افرادی را بتوانیم تربیت کنیم تا اینها آمادگی داشته باشند که حتی در مسجدالحرام به تنهایی از میراث امامت دفاع کنند.

وی تصریح کرد: این چنین نیست که صرفا حضور در این درس ها طلاب را به جای بلندی برساند بلکه باید زحمت بکشند همچنان که در سایر دروس حوزوی اینچنین است.

آیت الله میلانی ادامه داد: اگر طلبه ای انگیزه داشته و توجه به اهمیت و نتیجه این دروس داشته باشد، قطعا وقتی را تلف نخواهد کرد و مباحثه قبل از درس و مطالعه کتب بعد از درس را خواهد داشت.

وی گفت: این کار که تخصص در مباحث امامت است به نظرم هم عزت دنیا و هم سعادت آخرت را به دنبال دارد. اگر کسی مدافع خوب این مکتب باشد، عزیز و سربلند خواهد بود و حتی امیرالمومنین علی (ع) دنیای این شخص را تامین خواهد کرد.

وی به طلاب توصیه کرد: ارزش و اهمیت این دروس را بدانید و وقت بگذارید تا تخصص پیدا کنید. بنای ما این است که طلاب مستعد و دارای قدرت تدریس را در این موسسه به عنوان اساتید بکار گیریم. با طلاب اهل قلم همکاری می کنیم. طلابی که برای رفتن به مناطق مختلف جهت تبلیغ آمادگی دارند، موسسه امامت با آنها همکاری خواهد کرد. بهرحال بایستی این موسسه حتی در کوتاه مدت، خروجی های خوبی را تحویل دهد تا خلاهایی که احساس می شود، پر گردد.

وی عنوان کرد: الان احساس می شود که مدافعین قوی که داشتیم چه در نجف چه در قم جایشان خالی است. بایستی این خلاها پر شود و بتوانیم به وظیفه خود عمل کنیم.

در ادامه مراسم، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی سبزواری از اساتید سطح عالی حوزه علمیه قم در سخنانی اظهار داشت: شکی نیست که امامت در مکتب شیعه ادامه نبوت است. پیشینه تاریخی امامت به اعتراف اهل سنت مربوط به شیعه بوده است و شیعه بنیانگذار مباحث امامت است.

وی افزود: علمای بزرگ در قرون متمادی بحث امامت را اهمیت دادند و الان برای ما کاملا این میراث غنی مشهور و معروف است. در زمان ما آیت الله میلانی سعی بسیاری جهت تاسیس مدرسه امامت نه تنها در قم بلکه در شهرهای مختلف ایران داشتند تا جایی که برای افتتاح برخی مراکز سعی در حضور در آن منطقه داشتند.

وی گفت: هدف آیت الله میلانی از تاسیس و نشر امامت دو چیز است: یک تربیت نیروی متخصص در عرصه امامت و دوم تحکیم اعتقادات شیعیان در طبقات مختلف و بین اقشار مختلف.

آقای سبزواری گفت: آیت الله میلانی در کنار نظام ترمی و واحدی و مرکز تخصصی امامت که در سطح 3 افتتاح شد و دوره های متعددی تاسیس کردند، بنا بر این داشتند که به آن هدف اصلی که تخصص عمیق و نظام سنتی حوزه بوده برسند. مدرسه سنتی امامت برای اساتید جهت تعمیق محتوای امامت و برای امامت پژوهان برای پاسخ به شبهات امامت دست آنها را باز گذاشته است. لذا این مدرسه بازگشت به نظام سنتی حوزه است. بر این اساس طلاب با این هدف شرکت کردند اما خروجی های متعددی برای این مدرسه درنظر گرفته شده است. در اهداف میانی، پاسخگویی به شبهات و تبلیغ امامت و در بلندمدت تربیت نیروهای متخصص در نظر گرفته شده است.

وی گفت: دغدغه آیت الله میلانی، رسیدگی به خلاها و نیازهای جامعه شیعه است. طلبه امامت پژوه باید به جایی برسد که اگر تنها در الازهر حضور داشته باشد، با صلابت و شجاعت و استناد به منابع آنها، حقانیت امامت را اثبات کند.

وی بیان کرد: رسیدن به هدف بزرگ و قله در موضوع امامت باید مدنظر باشد اما توجه به اهداف میانی با درنظرگرفتن استعدادها هم ضروری است.

آقای سبزواری در پایان گفت: طلاب سطح 3 بعد از گذراندن مدتی می توانند اساتید سطوح 1 حوزه باشند. علامه حلی 84 روایت در باب امامت مطرح کردند. لذا باید پشتیبانی های فرهنگی از مدرسه امامت شود تا خروجی خوبی داشته باشد.

چ, 07/27/1401 - 21:04