به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، به بهانه هفته کتاب و کتابخوانی، جمعی از اهالی رسانه و فعالان فرهنگی و به خصوص علاقهمندان به عرصه کتاب و کتابخوانی دیداری صمیمانه با حجت الاسلام و المسلمین رضا مختاری، مؤسس و مسئول مؤسسه کتابشناسی شیعه داشتند.
استاد مختاری در این جلسه با اشاره به تأسیس این مؤسسه در سال ۱۳۸۵ با هدف شناسایی و معرفی دقیق و علمی میراث مکتوب شیعه و نیز معرفی هر چه بهتر پدید آورندگان این آثار ابراز داشت: توسعه، توانمندسازی و ارتقای سطح دانش و پژوهش در زمینه علوم و فنون تراجم، تاریخ علم، فهرست ها و کتابشناسی، نسخهشناسی و فهرستنویسی، همچنین بسترسازی و زمینهسازی مناسب به منظور ارتقای فعالیتهای پژوهشی مرتبط با آن در حوزه معارف شیعی و نیز رفع نیازهای پژوهشی شیعهشناسی از جمله اهداف مهم ایجاد این مؤسسه بوده است.
وی افزود: از دیگر اهداف مهم مؤسسه میتوان به مواردی همچون شناخت دقیق و درست منابع حدیثی و روایی مذهب تشیع، معرّفی دقیق و همهجانبه عالمان، بزرگان و مؤلّفان مذهب شیعه و نیز تبیین صحیح و عالمانه سابقه درخشان علمی و فرهنگی مذهب شیعه و پاسخ به شبهات و نقدها در این رابطه اشاره کرد.
وی همچنین گفت: سابقه کتابشناسی در شیعه به قرن پنجم هجری و تلاش بزرگانی همچون مرحوم نجاشی و شیخ طوسی بازمی گردد. این عزیزان در پاسخ به کسانی که می گفتند شیعه، نویسنده و کتابی نداشته است، فهرستی از کتب شیعه را تهیه و منتشر کردند.
مدیر مؤسسه کتابشناسی شیعه ادامه داد: در قرن چهاردهم قمری نیز عده ای مدعی شدند که شیعه سابقه و پشتوانه ای در این زمینه ندارد و به همین خاطر برخی از علمای مطرح نجف همچون آقا بزرگ تهرانی پیش قدم شدند و آثار گرانبهایی همچون"الذریعه" را نگاشتند و این گونه به دفاع از جایگاه شیعه و اعتقادات و پشتوانه فکری و فرهنگی آن پرداختند.
وی همچنین با اشاره به این که ما باید هر چه بیشتر و بهتر نسل امروز را با تراث عظیم شیعه و نویسندگان آن آشنا کنیم، خاطرنشان کرد: علمای بزرگ ما حقیقتاً در زمینه دفاع از شیعه و سوابق درخشان آن عملکردی ارزشمند و ماندگار داشته اند که این ها باید به درستی تبیین و تشریح شود.
حجت الاسلام و المسلمین مختاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی گفت: اگر بتوانیم آحاد مردم به خصوص نسل جدید را با طعم شیرین کتابخوانی آشنا کنیم بی شک آن ها دیگر کتاب را رها نمی کنند و لذا شاهد ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه خواهیم بود.
وی در عین حال بیان داشت: مهم این است که با ابزارهای هنری و رسانه ای، کتاب های جذاب برای مخاطبان آماده کنیم و این ها را به شکل مناسبی در جامعه معرفی نماییم.