استاد یعقوبعلی اسدی، از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به موضوع «رهبر شهید (ره)، فاتح جبهه های فرهنگی، اعتقادی و نظامی» پرداخت.
/270/260/21/
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو با اشاره به چهلمین روز به خاک سپاری حضرت آیت الله شهید سید علی حسینی خامنه ای (قدّس سرّه) اظهار داشت: هجمه همیشگی دشمن به دیانت و حقّانیت از دوجبهه «فرهنگی و اعتقادی» و جبهه «نظامی» بوده است؛ و رهبر شهید (قدّس سرّه) قهرمان مبارزه در هر دو عرصه بودند.
وی ابراز داشت: دشمن در جبهه فرهنگی و اعتقادی با تبلیغات علیه حق یا ایجاد خرافات و انحرافات و با جهل، با حق مقابله و مبارزه می کنند؛ و جبهه نظامی، عرصه دیگری از تاخت و تاز دشمن می باشد.
استاد دکتر اسدی یادآور گردید: از جمله اهداف دشمنان از این تهاجم به دیانت و حقانیت، می توان به دو مورد «عدم گرایش به دین و جبهه حق» و «سست کردن اعتقادات دینداران و حق طلبان» اشاره نمود.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه حرکت عالمان دینی و مجاهدان، در راستای اهداف انبیای الهی است، تصریح نمود: هدف نهایی آن است که دین مبین، توسط علمای دینی تبیین و توسط مجاهدان در راه خدا حفظ شود.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم طبرسی در جلد نخست از کتاب شریف «الاحتجاج» در بیان [احاديثى در فضيلت علماى شيعه، از امام صادق (ع) روایت می کند: «وَ بِهَذَا الْإِسْنَادِ عَنْهُ ع قَالَ قَالَ جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ الصَّادِقُ ع عُلَمَاءُ شِيعَتِنَا مُرَابِطُونَ فِي الثَّغْرِ- الَّذِي يَلِي إِبْلِيسَ وَ عَفَارِيتَهُ يَمْنَعُوهُمْ عَنِ الْخُرُوجِ عَلَى ضُعَفَاءِ شِيعَتِنَا وَ عَنْ أَنْ يَتَسَلَّطَ عَلَيْهِمْ إِبْلِيسُ وَ شِيعَتُهُ وَ النَّوَاصِبُ أَلَا فَمَنِ انْتَصَبَ لِذَلِكَ مِنْ شِيعَتِنَا كَانَ أَفْضَلَ مِمَّنْ جَاهَدَ الرُّومَ وَ التُّرْكَ وَ الْخَزَرَ أَلْفَ أَلْفِ مَرَّةٍ لِأَنَّهُ يَدْفَعُ عَنْ أَدْيَانِ مُحِبِّينَا وَ ذَلِكَ يَدْفَعُ عَنْ أَبْدَانِهِمْ؛ علماى شيعه ما همچون مرزداران، مانع يورش شياطين به شيعيان ناتوان شده، و جلوى غلبه ناصبان شيطان صفت را مى گيرند. پس بدانيد هر كه اين گونه در مقام دفاع از شيعيان ما برآيد، فضيلتش از جهاد كننده با روم و ترك و خزر، هزاران بار بيشتر است، زيرا آن از كيش پيروان ما دفاع مى كند و اين از جسم آنان.» (الاحتجاج، ج 1، ص 17)
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم اظهار داشت: شهید ثانی در کتاب منیة المرید از امام هادی (ع) روایت می کند: «لَوْلَا مَنْ يَبْقَى بَعْدَغَيْبَةِ قَائِمِكُمْ مِنَ الْعُلَمَاءِ الدَّاعِينَ إِلَيْهِ والدَّالِّينَ عَلَيْهِ والذَّابِّينَ عَنْ دِينِهِ بِحُجَجِ الله والْمُنْقِذِينَ لِضُعَفَاءِ عِبَادِالله مِنْ شِبَاكِ إِبْلِيسَ و مَرَدَتِهِ و مِنْ فِخَاخِ النَّوَاصِبِ لَمَابَقِيَ أَحَدٌ إِلَّا ارْتَدَّ عَن دِينِ الله و لَكنَّهُمُ الَّذِينَ يُمْسِكُونَ أَزِمَّةَ قُلُوبِ ضُعَفَاءِالشِّيعَةِ كَمَايُمْسِكُ صَاحِبُ السَّفِينَةِ سُكَّانَهَا أُولَئِكَ هُمُ الْأَفْضَلُونَ عِنْدَالله عَزَّوَجَل؛ اگر پس از غيبت امام قائم شما، دانشمندان و عالمان دينى نبودند كه مردم را به او دعوت، و بسوى آن حضرت دلالت و راهنمايى کرده و با دلیل و برهان از دين وى دفاع كنند، و بندگان ضعيف خدا را از دامهاى ابليس و پيروانش و نيز دامهاى دشمنان اهل بيت (ع) نجات دهند هر آينه كسى نمى ماند مگر آنكه از دين خدا بيرون مى رفت؛ لكن آن دانشمندان، زمام دلهاى شيعيان ناتوان را به دست مى گيرند، مانند ناخداى كشتى، سكّان كشتى را به دست مى گيرد. و آنان در نزد خداى بزرگ، برترين افرادند.»
وی بیان کرد: عالمان دینی علاوه بر اینکه مرزداران عقیدتی هستند مرزداران ملی و اجتماعی شیعیان هم می باشند و هرجا برای آب و خاک احساس خطر کردند، ایستادند. از این رو در تاریخ ایران، هیچ قرارداد ننگینی را یک عالم تراز اول و حتی تراز دوم شیعه امضا نکرد؛ در مقابل، هر قضیه اصلی جامعه ایران که موجب عزت می شود، در رأس هرم آن، یک عالم شیعه دیده می شود.
استاد دکتر یعقوبعلی اسدی خاطرنشان کرد: در ماجرای تحریم تنباکو، نقش مرجع بزرگ شیعه، میرزای بزرگ شیرازی را شاهدیم؛ آنجا که با نگارش تنها چند کلمه، ورق را برمی گرداند. «بسمالله الرحمن الرحیم الیوم استعمال تنباکو و توتون، بِأَیِ نحوٍ کان، در حکم محاربه با امام زمان (ع) است. حرّره الاقل محمدحسن الحسینی». در جریان مشروطه نیز شاهد حضور علمای اعلام همانند شیخ فضل الله نوری هستیم که پرچمدار نهضت مشروطه مشروعه بود.
وی با اشاره به تشکیل حکومت شیعی، تأکید کرد: اگر امروز حکومت شیعی در ایران حاکم است، به خاطر همت و کوشش بسیاری از علمای اسلام در طول تاریخ ایران می باشد؛ علمایی که برخی از آن بزرگواران در این راه به شهادت رسیدند. بسیاری از علمای اعلام، پرچمداران مبارزه با استعمارگران بودند. نقش بی بدیل امام خمینی قدّس سرّه در ماجرای «کاپیتولاسیون» بی بدیل است. قراردادی ننگین که به موجب آن، اتباع یک کشور در قلمرو دولتی دیگر مشمول قوانین قضایی کشور خود باشند؛ این قرارداد که در بیست و یکم مهر 43 در نظام شاهنشاهی تصویب می شود، در اردیبهشت 58، یعنی تنها چند ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به رهبری یک عالم برجسته شیعه، یعنی آیت الله العظمی امام خمینی (قدّس سرّه) لغو می گردد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: نقش امام خمینی (قدّس سرّه) در «مخالفت با قانون ایالتی و ولایتی» نیز درخشان است. بر اساس این قانون که در شانزدهم مهر 1341 (۱۹۶۳م) به تصویب رسید، شرط مسلمان بودن از شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان حذف گردید و انتخاب شوندگان می توانستند در مراسم تحلیف به یک کتاب آسمانی و نه ضرورتاً قرآن سوگند بخورند. و امام راحل (ره) به عنوان یک فقیه برجسته به وظیفه خود عمل می کند و به مبارزه با چنین قانونی بر می خیزد.
وی با اشاره به چهلمین روز به خاک سپاری رهبر شهید انقلاب، حضرت امام خامنه ای (قدّس سرّه) در دار الذکر و در جوار امام رضا (علیه السلام) تأکید کرد: رهبر شهید ما در هر دو جبهه فرهنگی و نظامی حضور فعال داشتند. این عالم برجسته دینی در جبهه فرهنگی و اعتقادی، مدافع سرسخت دین مبین بودند و در عرصه نظامی نیز با لباس رزم در میادین مختلف نبرد حقّ علیه باطل حضور داشتند و از کیان میهن اسلامی دفاع کردند.
وی با اشاره به هجمه شدید بدخواهان به رهبر شهید ابراز داشت: یکی از طعنه ها و شایعاتی که برای مقام معظم رهبری (قدّس سرّه) بیان می کردند، آن بود که می گفتند ایشان در جریان جنگ دوازده روزه با هشت هواپیما پر از طلا و سرمایه مملکتی به روسیه گریخته اند؛ چه اینکه این بار هم شایعه می کردند رهبر عزیز در پناهگاه ضدّ حمله اتمی است که توسط روسیه ساخته شده است؛ در حالیکه همه دیدیم صحنه پرشکوه شهادت ایشان را، که در خانه خود ماندند و مردانه به «شهادت» لبخند زدند و به همراه برخی از اعضای خانواده و نوه کوچکشان به سوی خدا پرکشیدند. در اربعین شهادت حضرت آیت الله امام خامنه ای (قدّس سرّه) و بعد از پیروزی نبرد تاریخی ایران اسلامی با استکبار جهانی عزای مردی را به سوگ می نشینیم که هم در میدان دفاع از دین، و هم در عرصه نبرد نظامی الگوی بی بدیلی بوده است. رضوان الله علیه.