به مناسبت شهادت چهارمین امام شیعیان، امام زین العابدین علی بن الحسین السجاد علیه السلام، استاد سید محمد موسوی حجازی از اساتید حوزه علمیه قم با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به گفتگو پرداخت.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: اگر بشنویم لشکری که ده برابر دشمن، سرباز و ساز و برگ داشته، از دشمن ضعیف و کم جمعیت خود شکست خورده، چه چیزی به ذهن مان می آید؟
وی افزود: عامل مهم این شکست می تواند فرماندهی نابخردانه و ناشیانه لشکر بزرگتر باشد که نتوانسته از این همه امکانات و عِدّه و عُدّه درست استفاده کند و به جای ارمغان پیروزی، با خبر شکست برگشته است.
استاد موسوی حجازی در ادامه بیان کرد: اینک ما سرفرماندهیِ لشکر اعمال و رفتارمان را به عهده داریم و دقیقا با همین وضعیتِ «ده به یک» روبرو هستیم.
وی اضافه نمود: از یک سو دشمنی به نام «گناهان و اعمال زشت» قرار دارد و طرف دیگر لشکریان «حسنات و اعمالِ نیکو» که ده برابر گروه اول هستند، جایگیری کرده اند.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: خداوند در قرآن می فرماید: «مَن جاء بالحسنة فله عشر امثالها و مَن جاء بالسیئة فلا یجزی الّا مثلها و هم لا یظلمون» (انعام/۱۶۰).
وی در ادامه بیان کرد: شگفتا، چه خدای مهربانی که می فرماید هر کسی کار نیکویی - به پیشگاه ما – بیاورد، ده برابر پاداش خواهد گرفت و هر کسی کار بدی انجام دهد به همان اندازه - و برابر با آن - مجازات می شود و به ایشان ظلم نخواهد شد.
واقعا چه فرصتی از این بهتر؟ می توان با لشکر حسنات که ده برابر سپاه سیئات است، به جنگ زشتی ها رفت و از جحیمِ جهنم به رضوانِ بهشت رسید.
استاد سید محمد موسوی حجازی خاطرنشان کرد: اینجاست که شهیدِ مظلومِ، حضرت زین العابدین سلام الله علیه هشدار می دهد و در جمله ای کوتاه و عمیق می فرماید: «ویل لمن غلبت آحاده اعشاره»، وای بر آن کسی که یکان هایش بر دهگان هایش غلبه کند و پیروز شود.(بحار الانوار، ج ۷۱/ ص ۲۴۳).
وی افزود: واقعا بدا به حال کسی که لشکر ده برابریِ حسناتش در مقابل سپاه گناهانش زمین بخورد و آن قدر گناه و سیئه داشته باشد که حتی با ده برابر محاسبه شدنِ حسنات،باز هم یکان ها و گناهانش افزون شوند و حسنات را زمین بزنند و او را به خسران ابدی مبتلا کنند.
این استاد سطوح عالی در پایان گفتگو خاطرنشان کرد: بارالها به تو پناه می بریم و به حجت بر حقت امام زمان علیه السلام توسل می جوییم تا موفق شویم بر انجام نیکویی ها و ترک گناهان و بدی ها.
/270/260/23/