استاد مجتبی خندان از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، به موضوع «حضرت زهرا سلام الله علیها در قرآن» پرداخت.
/270/260/23/
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مورد احترام هم خاصّه و هم عامه است و بقیه ادیان هم چهره مظلومانه آن حضرت را اشراف دارند و ایشان را یکی از بانوان برتر عالم، مانند حضرت مریم سلام الله علیها می شمارند.
وی افزود: در قرآن کریم آیات بسیاری می بینیم که هم درباره حضرت زهرا سلام الله علیها نازل شده است و هم تطبیق داده می شود. سیمای حضرت زهرا سلام الله علیها در قرآن و کرامات و مقامات آن حضرت در قرآن و فرازهایی از سیره اخلاقی و تربیتی حضرت زهرا سلام الله علیها در قرآن بسیار است که می توان از باب تبرک به چند مورد اشاره کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه بیان کرد: سوره مبارکه کوثر از معروف ترین سوره ها است و در بزرگداشت پیامبر و آرامش بخشیدن به رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم است. روزی عاص بن وائل با حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم گفتگوی کوتاهی داشت و وقتی گفتگو تمام شد، کافران از او پرسیدند که با چه کسی صحبت می کردی، او گفت با مرد ابتر! حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم بسیار ناراحت شدند. دو پسرشان به نام قاسم و عبدالله هم از دار دنیا رفته بودند و حضرت پسری نداشتند از این رو مورد تهمت و طعنه قرار می گرفتند. سوره کوثر نازل گردید که مژده نسل پرخیر و برکت از جانب دخترشان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به آن حضرت عطا گردید.
وی خاطرنشان کرد: از اهل تسنن تفسیر قرطبی جلد 20، صفحه 222، تاریخ سیره ابن هشام جلد 2، صفحه 34 به این مهم اشاره کردند. مفسران درباره کوثر، دیدگاه هایی دارند؛ از جمله نهری در بهشت است که مؤمنان از آن می نوشند؛ خیر کثیر و فراوان، حضرت زهرا و نسل او از دیگر مصادیق برای کوثر بر شمرده شده است. سیوطی از دانشمندان عامه در تفسیر درالمنثور از سعید بن جبیر آورده است که ابن عباس گفت: کوثر به معنای خیر فراوان است که خدا آن را به پیامبرش ارزانی داده است. علامه طباطبایی در تفسیر المیزان بیان می کنند که کوثر، حضرت زهرا سلام الله علیها و فرزندان او است.